Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image


Scroll to Top

To Top

ISJ Constanta

Concursul de selecție a cadrelor didactice pentru constituirea corpului național de experți, seria a 10-a

Calendarul concursului

Condiții de înscriere la concurs

 • 60 de credite transferabile în cadrul unor programe acreditate de formare în domeniul managementului educaţional;
 • titular în învăţământul preuniversitar/într-o unitate de învăţământ şi cel puţin gradul didactic II sau titlul științific de doctor;
 • calificativ “foarte bine” în ultimii 4 ani şi nu a fost sancţionat disciplinar în anul şcolar curent
 • nu a fost lipsit de dreptul de a ocupa o funcţie de conducere sau de îndrumare şi control în învăţământ prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală;
 • nu a fost exclus, conform prevederilor art. 21, din Registrul naţional al experţilor în management educaţional.

Program de primire portofolii

 • luni, 8.08.2016, între orele 14:00-16:00;
 • marți, 9.08.2016, între orele 14:00-16:00;
 • miercuri, 10.08.2016, între orele 10:00-12:00.

Număr de posturi scoase la concurs: 200

Documente utile în sprijinul candidaților

Metodologie de concurs

Instrucțiuni de folosire a aplicației informatice

Înscrieri online

Locul unde vor fi afişate listele cu candidaţii declaraţi admişi în urma introducerii informaţiilor în formularul de selecţie online

 • La avizierul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa
 • Pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa
 • Pe site-ul http://cneme.edu.ro

Andreea Mihaela Artagea

Andreea ArtageaNume: Artagea

Prenume: Andreea Mihaela

Locul şi data naşterii: Constanţa, 03.05.1975

Funcţia în ISJ: Inspector şcolar  general adjunct

Studii universitare/doctorat:

1997 – Universitatea “Ovidius” Constanta, Facultatea de Litere si Teologie – specializarea: limba si literatura romana-limba si literatura engleza;

1998 – Universitatea “Ovidius” Constanta, Facultatea de Litere si Teologie – Studii aprofundate;

2005 – Universitatea din Craiova, Facultatea de Litere – Doctor in Stiinte Filologice

Adresă de email: inspector.adjunct@isjcta.ro

Nr.telefon de serviciu:

Opțiunile de educație și formare profesională ale absolvenților de clasa a VIII-a

Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice a lansat în consultare publică propunerea de document de politică publică privind ”Opțiunile de educație și formare profesională a absolvenților de clasa a VIII-a”. Documentul se află publicat pe site-ul M.E.N.C.Ș. (www.edu.ro) și pe site-urile Centrului Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic (www.tvet.ro, www.alegetidrumul.ro).

Consultarea publică se realizează cu sprijinul Centrului Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic și al Inspectoratelor Școlare Județene.

01. Consultare Optiuni dupa clasa a VIII a

02. Calendar consultari

03. Formular consultare online

Dezbaterea publică privind documentul concept „Opţiunile de educaţie şi formare profesională ale absolvenţilor de clasa a VIII-a”

La inițiativa ministrului Educației Naționale și Cercetării Științifice, domnul Adrian Curaj, miercuri, 1 iunie 2016, a avut loc o întâlnire consultativă privind documentul concept „Educație și formare profesională ale absolvenților de clasa a VIII-a”.
La dezbatere au participat reprezentanți ai Cancelariei Prim-Ministrului, ai Ministerului Economiei, ai Camerei de Comerț și Industrie a României, ai Camerelor de Comerț bilaterale, ai Ambasadei Austriei și Franței, ai Coaliției pentru Dezvoltarea României, ai Asociației Oamenilor de Afaceri din România, ai Asociației Constructorilor de Automobile din România, ai Colegiului National „Costin C. Kirițescu”. De asemenea, au participat reprezentanți ai unor companii private reprezentative la nivel național.
Discuțiile au condus spre conturarea unor elemente-cheie, care pot constitui baza în vederea asigurării condițiilor necesare pentru implementarea programelor de formare în sistem profesional-dual.
Acestea ar fi:
• sistemul educațional poate asigura formare profesională duală doar împreună cu mediul economic, astfel încât să fie construit un sistem viabil care să dezvolte colaborarea dintre mediul educațional și cel economic
• implicarea activă a camerelor de comerț este absolut necesară
• este necesară diseminarea avantajelor fiecărei rute de formare profesională, astfel încât elevii, împreună cu părintii, să poată opta pentru ruta de formare în cunoștință de cauză; orientarea și consilierea profesională de calitate a elevilor, ca și consilierea părinților, sunt esențiale
• formarea cadrelor didactice, pregătirea pedagogică a tutorilor constituie elemente importante în asigurarea unei pregătiri relevante a elevilor
• necesitatea flexibilizării pregătirii cadrelor didactice, astfel încât să se școlarizeze calificări relevante pentru piața muncii și nu calificări care să asigure norme didactice
• intervenția companiilor în ceea ce privește dotarea unităților de învățământ cu echipamente adecvate, astfel încât atelierele/laboratoarele din școli să devină funcționale.

Calendarul dezbaterilor publice privind definitivarea opțiunilor de educație și formare profesională ale absolvenților de clasa a VIII-a în sistemul profesional-dual este structurat pe evenimente regionale.

Pentru Regiunea de dezvoltare Sud-Est, dezbaterea va avea loc în pe data de 7 iunie 2016, începând cu ora 11:00, în Constanța, la Colegiul Național de Arte „Regina Maria”, Bulevardul Alexandru Lăpușneanu nr. 11. Participanți: parteneri sociali din județele Regiunii de dezvoltare Sud – Est

DETAȘARE LA CERERE

Detasare la cerere punctaje 2016

Depunerea contestațiilor la punctaje se face la Inspectoratul Școlar Județean Constanța în perioada 30 – 31 mai 2016 (programul registraturii).

CONCURSUL NAȚIONAL „OVIDIANUM”

În perioada 28-29 mai 2016, se desfășoară la Liceul Teoretic „George Călinescu” din Constanţa Concursul naţional de limba latină „Certamen Ovidianum Ponticum”. La competiţia din acest an s-au înscris 76 de elevi de nivel liceal – din 17 județe și din municipiul București – care studiază limba latină.

Recunoaşterea şi interpretarea unor teme şi motive poetice din opera poetului latin Publius Ovidius Naso și demonstrarea valorii de model a poeziei ovidiene în literatura universală sunt câteva dintre temele pe care elevii participanți trebuie să le ilustreze în cadrul Întrecerii ovidienilor la Pontul Euxin. Concursul național – aflat la cea de-a XXIII-a ediție – a fost inițiat de domnul profesor Constantin Daba și continuat de doamna profesoară Elena Crăcea.

Sâmbătă, 28 mai 2016, ora 9.00, are loc proba scrisă la Liceul Teoretic „George Călinescu” Constanţa (3 ore pentru toţi elevii, respectiv 5 ore pentru elevii care participă la selecţia pentru lotul internaţional Sulmona 2017). Totodată, începând cu ora 9.00, va avea loc sesiunea naţională de comunicări ştiinţifice destinată profesorilor de limbi clasice şi celor de limba şi literatura română.

Duminică, 29 mai 2016, începând cu ora 10:00, va avea loc premierea elevilor. În urma acestui concurs, vor fi selectați reprezentanţi ai lotului României pentru Concursul internaţional de limba latină „Certamen Ovidianum Sulmonense” care se va desfăşura în localitatea Sulmona din Italia, în anul 2017.

Mai multe informații, pe site-ul concursului: https://sites.google.com/site/ovidianum/home

Afis Ovidianum 2016

Competiții școlare naționale și județene, în perioada 20-22 mai 2016

În perioada 20-22 mai 2016, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa organizează în cadrul „Olimpiadei Gimnaziilor” etapa naţională de oină, băieţi. La această competiție, participă 120 de elevi şi 16 cadre didactice din 8 judeţe ale ţării, echipe care s-au calificat la etapele de regiune :

 • ȘCOALA GIMNAZIALĂ TICHILESTI-BRĂILA
 • ȘCOALA GIMNAZIALA GALICEA MARE – DOLJ
 • ȘCOALA GIMNAZIALA NR.1 DRAGU – SĂLAJ
 • ȘCOALA GIMNAZIALA LAZĂR TÂMPA – ARAD
 • ȘCOALA GIMNAZIALA GHERĂEȘTI – NEAMȚ
 • ȘCOALA GIMNAZIALA NR.1 ULMU – CĂLĂRAȘI
 • ȘCOALA GIMNAZIALA „ION VISOIU” – ILFOV
 • ȘCOALA GIMNAZIALA MATEI BASARAB – SIBIU

Astfel, sâmbătă, 21.05.2016, în intervalul orar 09.30-12.30 şi 16.00-19.00, la Stadionul „Constructorul-Cleopatra” din Complexul „Badea Cârţan” va avea loc prima fază a competiţiei, urmând ca duminică, 22.05.2016, în intervalul orar 09.30-13.00, să se desfășoare cea de a doua fază a competiţiei, la Stadionul „Rugby Farul”, din strada Primăverii.

La eveniment, vor participa şi reprezentanţi ai Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi ai Federaţiei Române de Oină.

„Vă aşteptăm alături de noi, pentru susţinerea şi promovarea sportului naţional!”, a declarat inspectorul școlar pentru educaţie fizică, prof. Dragoş Octavian Ciucan

De asemenea, Inspectoratul Școlar Județean Constanța organizează sâmbătă, 21 mai a.c., la Școala Gimnazială Nr. 1 Peștera, cea de-a XIV-a ediție a Concursului județean de matematică „Rural Math”.

La această competiție vor participa 244 de elevi din ciclul gimnazial, riguros selectaţi în urma concursului organizat la nivelul fiecărui sector metodic, din cele 56 de unități de învățământ din mediul rural, din județul Constanța. Elevii vor fi însoțiți, asistați și evaluați de 50 de cadre didactice.

Concursul se desfășoară în intervalul orar 10.00 – 12.00, urmând ca la ora 15.00, să aibă loc festivitatea de premiere, elevilor merituoși oferindu-li-se diplome și premii în bani.

Elevii de liceu participă la regionala de la Constanţa a Concursului Naţional „Tinerii Dezbat”

În perioada 21- 22 mai 2016, în 9 județe din țară și în municipiul București, aproximativ 800 de elevi din România dezbat în cadrul competițiilor regionale următoarele trei moţiuni:

Educația civică ar trebui să fie materie obligatorie în programa școlară pentru liceu

• Ar trebui aplicate măsuri de toleranță zero pentru actele de discriminare din școli

• Drepturile copilului ar trebui să fie obiect de studiu pentru toți elevii

La Constanţa, competiția va avea loc la Liceul Tehnologic „Gheorghe Miron Costin”și reunește 21 de echipe formate din elevi de liceu reprezentând 21 de unități de învățământ din patru județe (7 din Constanţa, 7 din Tulcea, 4 din Ialomiţa şi 3 din Călăraşi) care se vor confrunta ideatic pe cele trei moțiuni.

Ajuns la cea de-a VII-a ediție, Concursul Naţional „Tinerii Dezbat” este cunoscut ca „olimpiada dezbaterilor”, fiind inclus în Calendarul concursurilor naţionale şcolare finanţate de către Ministerul Educaţiei Naționale şi Cercetării Ştiinţifice în anul şcolar 2015-2016. În urma etapei judeţene şi a seminariilor, 270 de licee s-au calificat la etapa regională ce se va desfăşura în 10 centre regionale: Bucureşti, Botoşani, Iaşi, Galaţi, Constanţa, Slatina, Sinaia, Miercurea Ciuc, Hunedoara şi Oradea.

În urma etapei regionale, echipele de pe primele locuri se vor califica în finala naţională, găzduită anul acesta de judeţul Sălaj, la Zalău, în perioada 10-12 iunie a.c.

Concursul Naţional „Tinerii Dezbat” – www.tineriidezbat.ro este organizat de Ministerul Educaţiei Naționale şi Cercetării Ştiinţifice alături de partenerii săi – ARDOR (Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie şi Retorică), în parteneriat cu Romanian-American Foundation, Reprezentanţa UNICEF în România, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi Departamentul pentru Relaţii Interetnice

Informaţii suplimentare:

Iniţiat în 2010 de Ministerul Educaţiei, Concursul Naţional „Tinerii Dezbat” – www.tineriidezbat.ro - este cel mai amplu campionat de dezbateri adresat elevilor de liceu din România. Alcătuit din 3 etape competiţionale distincte (judeţeană, regională şi naţională) şi un seminar de formare adresat profesorilor coordonatori, Concursul „Tinerii Dezbat” invită profesorii alături de elevii lor într-o experienţă de învăţare a argumentării şi de formare a gândirii critice.

Dezbaterile, în formatele practicate de universităţi prestigioase din lume, sunt exersate în România, de peste cinci ani, în cluburile de dezbateri din şcoli şi, de peste 20 de ani, în cluburile ARDOR. Concursul „Tinerii Dezbat” aduce mişcarea de dezbateri la amploarea pe care o are în majoritatea ţărilor democratice cu bune practici în domeniul educaţional.

← Older