Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image


Scroll to Top

To Top

ISJ Constanta

Competiţii şcolare, 7-8 martie

5.03.2015

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa organizează, în perioada 7-8 martie a.c., mai multe competiţii şcolare destinate elevilor din învăţământul gimnazial şi liceal.

Astfel, sâmbătă, 7 martie a.c., începând cu ora 9:00, 438 de elevi ai claselor VII-XII  participă la Olimpiada de limbi romanice (franceză, italiană, spaniolă), etapa judeţeană. Proba scrisă se va desfăşura la Liceul Teoretic „G.Călinescu”, nivel liceal, la toate cele trei limbi, respectiv nivel gimnazial doar pentru limba spaniolă şi limba italiană, iar la Şcoala Gimnazială Nr.38 „Dimitrie Cantemir”, limba franceză, nivel gimnazial. Proba va dura două ore pentru elevii de gimnaziu, respectiv trei ore pentru cei de liceu. Accesul elevilor se va face până la ora 8:30 în sălile de concurs. Pe 14 martie a.c., la Liceul Teoretic „G. Călinescu” se va desfăşura proba orală pentru clasele XI-XII. Rezultatele iniţiale se vor afişa duminică, 8 martie a.c., la Liceul Teoretic „G.Călinescu” şi pe forumul ISJ Constanţa. Eventualele contestaţii se vor depune luni, 9 martie a.c., în intervalul orar 13:00-16:00, la Liceul Teoretic „G.Călinescu”. Rezultatele finale de la proba scrisă vor fi afişate marţi, 10 martie a.c. pe forumul ISJ Constanţa.

Sâmbătă, 7 martie a.c., 4 elevi participă la Olimpiada de limba neogreacă maternă, etapa judeţeană. Proba scrisă începe la ora 9:00 şi se desfăşoară la Şcoala Gimnazială Nr.11 „Dr. Constantin Angelescu” Constanţa.

Tot sâmbătă, aproximativ 90 de elevi ai claselor VIII-XII participă la Olimpiada de geografie, etapa judeţeană care se va desfăşura la Şcoala Gimnazială Nr.12 „B.P.Haşdeu” Constanţa. Proba începe la ora 10:00 şi va dura patru ore (trei ore proba teoretică şi o oră proba practică, în continuarea probei scrise). Accesul elevilor în sălile de concurs se va face între orele 9:00-9:30. Rezultatele se vor afişa sâmbătă, la unitatea de învăţământ gazdă şi pe forumul ISJ Constanţa. Eventualele contestaţii se vor depune luni, 9 martie a.c., în intervalul orar 10:00-13:00, la unitatea şcolară.

Sâmbătă, 7 martie a.c., începând cu ora 9:00, la Liceul Teoretic „Decebal”,  va avea loc Olimpiada de religie, etapa judeţeană, la care vor participa 211 elevi. Proba scrisă va dura două ore pentru clasele V-VI, respectiv trei ore pentru clasele VII-XII, iar accesul elevilor se va face până la ora 8:45. Rezultatele se vor afişa sâmbătă la unitatea de învăţământ unde s-a desfăşurat competiţia şi pe forumul ISJ Constanţa. Eventualele contestaţii se vor depune luni, 9 martie a.c., în intervalul orar 12:00-16:00, la secretariatul unităţii de învăţământ.

De asemenea, sâmbătă, începând cu ora 10:00, 396 de elevi ai claselor VII-XII, calificaţi la etapa locală vor participa la Olimpiada de biologie, etapa judeţeană. Proba se va desfăşura la Liceul Teoretic „Ovidius” şi va dura trei ore, iar accesul elevilor se va face până la ora 9:30. Rezultatele se vor afişa sâmbătă la unitatea de învăţământ gazdă şi pe forumul ISJ Constanţa. Eventualele contestaţii se vor depune în cursul zilei de luni, 9 martie a.c., la unitatea de învăţământ gazdă.

Sâmbătă, 7 martie a.c., începând cu ora 9:00, 146 de elevi (37 de gimnaziu şi 109 de liceu)  participă la etapa judeţeană a Olimpiadei de informatică. Unităţile de învăţământ unde se va desfăşura competiţia sunt: Liceul Teoretic Ovidius”, Liceul Teoretic Traian”, Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân”. Proba de concurs durează trei ore, iar accesul elevilor în laboratoare se va face până la ora 8:30. Rezultatele se vor afişa pe forumul ISJ Constanţa, pe  site-ul olimpiadei olimpiada.info şi la Liceul Teoretic Ovidius”. Eventualele contestaţii se vor depune duminică, 8 martie a.c., la Liceul Teoretic Ovidius”, în intervalul orar 10.00-12.00.

Sâmbătă, 7 martie a.c., la Şcoala Gimnazială „Nr.39 „Nicolae Tonitza”va avea loc Olimpiada de istorie, etapa judeţeană, la care vor participa aproximativ 200 de elevi ai claselor VIII-XII. Proba scrisă va începe la ora 10:00 şi va dura trei ore, iar accesul elevilor se va face în intervalul orar 9:00-9:30. Rezultatele se vor afişa sâmbătă la unitatea de învăţământ unde s-a desfăşurat competiţia şi pe forumul ISJ Constanţa. Eventualele contestaţii se vor depune luni, 9 martie a.c., în intervalul orar 12:00-14:00, la secretariatul unităţii de învăţământ.

Pe 7 martie a.c., la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” se va desfăşura Concursul de fizică „Şerban Ţiţeica”, etapa judeţeană, la care vor participa 20 de elevi din liceele economice şi tehnologice. Proba scrisă va începe la ora 9:00 şi va dura trei ore, iar accesul elevilor se va face până la ora 8:30. Rezultatele se vor afişa sâmbătă la unitatea de învăţământ gazdă şi pe forumul ISJ Constanţa. Eventualele contestaţii se vor depune luni, 9 martie a.c., în intervalul orar 8:30-10:30, la unitatea de învăţământ unde s-a desfăşurat concursul.

În acest weekend, în intervalul orar 9:00-12:00, la Şcoala Gimnazială Nr.6 „Nicolae Titulescu” Constanţa vor avea loc competiţii de fotbal, etape judeţene, la care vor participa 140 de elevi de nivel liceal. De asemenea, sâmbătă, 7 martie a.c., în intervalul orar 9:00-13:00, în sala de sport „Dan Spătaru” a oraşului Medgidia se vor desfăşura finalele etapei judeţene la handbal masculin, la care vor participa 80 de elevi de liceu. Concursurile sportive se organizează în cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar.

 

Simularea probei scrise la Matematică sau Istorie, 2015

4.03.2015

Miercuri, 4 martie, în intervalul orar 9.00-12.00, a avut loc simularea probei scrise la cele două discipline, matematică (profil real) şi istorie (profil umanist). Proba la matematică a fost susţinută de 7.423 de elevi (clasa a XI-a – 3.374 şi clasa a XII-a – 4.049 ), iar la istorie s-au prezentat 2.233 de elevi  (clasa a XI-a – 1.013, clasa a XII-a –1.220 ).

Doi elevi, unul de clasa a XI-a de la Colegiul Tehnic „Tomis” şi altul de clasa a XII-a de la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” care susţineau proba la disciplina matematică au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă şi fraudă (fiţuici). De asemenea, un alt elev de clasa a XII-a de la Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu”, a fost eliminat pentru nerespectarea regulilor de desfăşurare a probei de matematică (deranjarea repetată a celorlaţi candidaţi din sală).

Vineri, 6 martie, se va desfăşura simularea probei scrise la alegere a profilului şi specializării: Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică (profilul real) şi Geografie, Filosofie, Economie, Psihologie şi Logică, argumentare şi comunicare (profilul umanist).

 

 

Simularea probei scrise la disciplina Limba şi literatura maternă, 2015

3.03.2015

Marţi, 3 martie a.c., în intervalul orar 9:00-12:00, la Colegiul Naţional „Kemal Ataturk” din Medgidia, doi elevi de clasa a XI-a, respectiv 10 elevi de clasa a XII-a au susţinut simularea probei scrise la disciplina Limba şi literatura turcă.

Camerele de supraveghere video au funcţionat în sălile de clasă din unitatea de învăţământ în care s-a desfăşurat proba scrisă pentru simularea examenului de bacalaureat şi nu s-a înregistrat niciun incident.

Miercuri, 4 martie, va avea loc simularea probei scrise la proba obligatorie a profilului (matematică/ istorie).

Grǎdinița P.P. „Perluţele mării”, implicată în proiectul de parteneriat strategic transsectorial ,,Bilingual education: a step ahead”

3.03.2015

DSC_2461_exposure(1)

Luni, 2 martie 2015, la  Grǎdinița P.P  „Perluţele mării”, a avut loc prima activitate a Proiectului  de parteneriat strategic transsectorial ,,Bilingual education: a step ahead”,  din cadrul programului Erasmus +, care se derulează  în perioada 01.11.2014 – 30.10.2016.

Au fost prezenți 27 de parteneri, aparţinând celor 14 instituţii şcolare publice şi private (grădinițe, școli, licee) şi culturale din patru țări: Grecia, Polonia, România și Turcia. Astfel, Polonia a  fost reprezentată de patru instituții școlare – Rainbow English, Przedszkole Miejskie Nr 206 w Lodzi, Przedszkole Miejskie nr 152 w Łodzi,  Szkoła Podstawowa nr 41 – Turcia, de trei instituții: Bahcesehir Koleji Gaziantep Ortaokulu, Tekkekoy 19 Mayis Ortaokulu, Samsun City Museum – Grecia, de trei:  Platon School, Kountoura Language School, Elementary School Neoi Porroi și România,  de  patru – Școala Gimnazială Nr. 5 Arad, Grǎdinița P.P. „Perluţele mării” din Constanța, Asociația  de părinți ,,Perluțele magice”, Constanța și FasTracKids din Contanța.

La întâlnire au participat inspectorul școlar general adjunct, prof. Irinela Nicolae, inspectorii pentru proiecte educaționale, prof. Anca Dragomir și prof. Nicoleta Savu, doamna director Alexandrina Bodolan, iar din partea autorităților locale a fost prezent Chesoi Tudorel, consilier local.

Doamna inspector școlar general adjunct, prof. Irinela Nicolae, a afirmat faptul cǎ Inspectoratul Şcolar Județean Constanța sprijinǎ toate inițiativele pozitive ale unitǎților de ȋnvǎțǎmȃnt, orientate ȋn direcția ȋmbunǎtǎțirii competențelor didactice ale cadrelor didactice şi reflectate ȋntr-o mai bunǎ pregǎtire şcolarǎ şi pentru viațǎ a elevilor.

Obiectivele principale ale proiectului vizeazǎ: implementarea educației bilingve ȋncepȃnd de la nivelul preşcolar şi a metodologiei de predare CLIL (Content and Language Integrated Learning – învățarea integrată a conținutului și limbii), bazatǎ pe predarea limbii engleze prin jocuri noi și inovatoare.

Abordarea CLIL la clasǎ se bazeazǎ pe adăugarea unei a doua limbi în procesul de predare şi realizare a unui proces dual de învǎțare pe de o parte a limbii respective, iar pe de altǎ parte a materiei studiate. CLIL are la bazǎ metodologia „imersiunii lingvistice”.

Comisia Europeanǎ sprijinǎ prin intermediul Programului Erasmus+ îmbunǎțǎțirea competențelor metodologice şi lingvistice ale cadrelor didactice în contextul folosirii CLIL.

Rezultatele proiectului se vor reflecta ȋn implicarea activǎ a unui numǎr minim de 60 de cadre didactice şi 250 de pǎrinți din patru țǎri europene, 500 de elevi beneficiari ai educației bilingve, materiale didactice originale şi inedite pentru 5 teme de studiu (educație fizicǎ şi sport, artǎ plasticǎ, ştiințǎ, muzicǎ, matematicǎ), sesiuni de formare şi ateliere de lucru pentru profesori şi pǎrinți.

Colaborarea şi schimbul de bune practici ȋntre toți partenerii şcolari şi culturali europeni reprezintǎ baza dezvoltǎrii ulterioare a proiectului care garanteazǎ succesul acestuia reflectat ȋn creşterea calitǎții educației oferite ȋn respectivele unitǎți de ȋnvǎțǎmȃnt.

Grǎdinița P.P. „Perluțele mǎrii” din Constanța, prin intermediul echipei de proiect, a propus invitaților o agendǎ plinǎ de evenimente şi vizite de cunoaştere a instituțiilor de ȋnvǎțǎmȃnt din Constanța. Partenerii europeni au vizitat muzee şi lǎcaşe de cult din municipiul Constanța şi oraşul Mangalia, precum şi restul regiunii Dobrogea.

Ȋn ziua de 2 martie, aceştia au participat la activitǎțile desfǎşurate cu preşcolarii ȋn Grǎdinița P.P. „Perluțele mǎrii”, ȋntȃlnirea cu reprezentanții Asociației de pǎrinți „Perluțele magice”, apoi programul a fost continuat cu vizitarea Grǎdiniței P.P. Nr. 7 şi a Liceului Teoretic „Callatis” din Mangalia. Oaspeții europeni au fost impresionați de unitǎțile şcolare vizitate, aspectul general, baza materialǎ şi cadrele didactice care au gǎzduit aceste vizite.

Ȋn ziua de 3 martie, la sediul FasTracKids din Constanța se va desfǎşura ȋntȃlnirea de proiect ce cuprinde discuții privind implementarea şi etapele desfǎşurǎrii proiectului, distribuirea sarcinilor de lucru şi introducere ȋn metodologia CLIL.

 DSC_2707_exposure

 

 

Concursul de pictură, desen și grafică „Apa este viață!”, ediţia a II-a

3.03.3015

În perioada 3-13 martie a.c., în unităţile de învăţământ din municipiul Constanţa se desfăşoară etapa pe şcoală a concursului de pictură, desen și grafică „Apa este viață!”, ediţia a II-a, organizat de S.C. RAJA S.A. Constanța în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța. Tema concursului „Apa este viață!” este legată de Ziua Mondială a Apei 2015 şi se adresează elevilor din clasele I-VIII.

Pentru etapa pe municipiu, care se va derula în perioada 16-20.03.2015, se califică primele 10 lucrări pe şcoală.

O comisie de jurizare, formată din reprezentanți ai S.C RAJA S.A. și ai ISJ Constanţa va evalua toate lucrările primite și va decide câștigătorii, urmărind încadrarea în tema concursului, creativitatea şi originalitatea, dar și calitatea artistică.

Cele mai bune lucrări vor fi premiate, vineri, 20 martie a.c, câștigătorii fiind recompensați cu premii atractive.

Simularea probei scrise la disciplina Limba şi literatura română, 2015

2.03.2015

Luni, 2 martie a.c., în intervalul orar 9.00-12.00, 9.820 de elevi  (clasa a XI-a – 4.508 şi clasa a XII-a – 5.312) au susţinut simularea probei scrise la disciplina Limba şi literatura română.

Subiectele au fost elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi au fost diferenţiate în funcţie de filieră/profil.

În toate unităţile de învăţământ au funcţionat camerele de supraveghere video şi nu s-a înregistrat niciun incident.

Marţi, 3 martie a.c., începând cu ora 9:00, 8 elevi de clasa a XI-a, respectiv 10 elevi de clasa a XII-a pot participa la simularea probei scrise de la disciplina Limba şi literatura turcă (limbă maternă) care va avea loc la Colegiul Naţional „Kemal Ataturk” din Medgidia.

Simularea examenului de Bacalaureat 2015

27.02.2015

La nivelul judeţului Constanţa, 5.170 de elevi de clasa a XI-a, respectiv 5.850 de elevi de clasa a XII-a (învăţământ liceal de zi) pot participa la simularea probelor scrise ale examenului naţional de bacalaureat organizat în toate unităţile de învăţământ liceal din municipiul şi judeţul Constanţa. Conform calendarului, luni, 2 martie 2015 va avea loc proba la limba şi literatura română, pe 3 martie – proba la limba şi literatura maternă, urmată de proba obligatorie a profilului (matematică/istorie) pe 4 martie, iar pe 6 martie  – proba la alegere a profilului şi specializării (biologie, chimie, fizică etc).

Probele scrise încep la ora 9:00 şi durează 3 ore, iar accesul elevilor este permis până la ora 8:30, în fiecare zi în care se desfăşoară probele.

Disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat pentru elevii clasei a XI-a, în anul şcolar 2014-2015, sunt: limba şi literatura română, limba şi literatura maternă, proba obligatorie a profilului (matematică/istorie).

Pentru elevii claselor a XII-a simularea examenului de bacalaureat se organizează la disciplinele: limba şi literatura română, limba şi literatura maternă, proba obligatorie a profilului (matematică/istorie); proba la alegere a profilului şi specializării (fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare şi comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie).

Camerele de supraveghere video vor funcţiona în toate sălile de clasă din unităţile de învăţământ în care se desfăşoară probele scrise pentru simularea examenului de bacalaureat.

Rezultatele vor fi afişate pe 12 martie a.c., şi nu se contestă. Ele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

 

Competiţii şcolare, 28 februarie – 1 martie 2015

26.02.2015

În perioada 28 februarie – 1 martie a.c., Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa organizează mai multe competiţii şcolare destinate elevilor din învăţământul primar, gimnazial şi liceal.

Sâmbătă, 28 februarie a.c., la Liceul Teoretic „George Emil Palade” Constanţa va avea loc Olimpiada de ştiinţe socio-umane, etapa judeţeană. Astfel, în intervalul orar 10:00-12:00, 33 de echipaje (66 de elevi ai claselor III-IV) vor susţine proba la educaţie civică. De asemenea, în intervalul orar 10:00-13:00, 20 de echipaje (40 de elevi ai claselor VII-VIII) vor da proba la cultură civică, iar la disciplinele: filosofie – 8 elevi, logică, argumentare şi comunicare – 16 elevi, sociologie – 12 elevi, psihologie – 11 elevi, economie – 12 elevi. Accesul elevilor în săli se va face între orele 9.00-9.30. Rezultatele iniţiale se vor afişa, sâmbătă, la avizierul unităţii de învăţământ unde s-a desfăşurat competiţia şi pe forumul ISJ Constanţa. Eventualele contestaţii se vor depune luni, 2.03.2015, în intervalul orar 10:00-12:00, la secretariatul Liceului Teoretic „G.E.Palade”.

Tot sâmbătă, 28 februarie a.c., la Liceul Teoretic „L. Blaga”, Constanţa, se va desfăşura Concursul „Universul cunoaşterii prin lectură”, la care vor participa 140 de elevi ai claselor V-VIII din mediul rural. Proba scrisă începe la ora 10:00 şi va dura două ore, iar accesul elevilor este permis în intervalul orar 9.00-9.45 pe baza carnetului de elev. Rezultatele se vor afişa sâmbătă la unitatea de învăţământ gazdă şi pe forumul ISJ Constanţa. Eventualele contestaţii se vor depune luni, 2 martie a.c., în intervalul orar 10:00-14:00, la unitatea de învăţământ unde s-a desfăşurat competiţia.

De asemenea, sâmbătă, 28 februarie a.c., începând cu ora 9:00, la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică, se va desfăşura Olimpiada de engleză pentru liceu, etapa judeţeană. În acest sens, 19 elevi care au obţinut peste 95 de puncte la proba scrisă, vor susţine proba de înţelegere a unui text audiat şi proba orală. Rezultatele finale se vor afişa sâmbătă 28 februarie a.c., la unitatea de învăţământ unde s-au desfăşurat probele şi pe forumul ISJ Constanţa.

Sâmbătă, 28 februarie a.c., în intervalul orar 10:00-13.00, 15 elevi vor participa la Olimpiada de astronomie şi astrofizică, etapa judeţeană. Competiţia se organizează pe două secţiuni: juniori (nivel gimnazial – clasele VI-VIII) şi seniori (nivel liceal – clasele IX-XII) şi se va desfăşura la Liceul Teoretic „Ovidius” Constanţa. Accesul elevilor în sala de concurs se va face până la ora 9:30. Rezultatele iniţiale se vor afişa sâmbătă, 28 februarie a.c., la avizierul unităţii şcolare unde s-a desfăşurat concursul şi pe forumul ISJ Constanţa. Eventualele contestaţii se vor depune luni, 2 martie a.c., între orele 8:30-10:30, la secretariatul unităţii şcolare.

Nu în ultimul rând, 320 de elevi de nivel gimnazial şi liceal, din mediul urban şi rural, participă, în acest weekend, la competiţii de baschet, volei, şah şi s.rugby mixt, faze judeţene, în cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar. Concursurile sportive se vor desfăşura în intervalul orar 9:00-14:00, în următoarele locaţii: sala de sport a Şcolii Gimnaziale Nr.29 „Mihai Viteazul” Constanţa, sala de sport a Liceului Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii Constanţa, Palatul Copiilor Constanţa, iar în judeţ – sala de sport din Ovidiu.

← Older