Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image


Scroll to Top

To Top

ISJ Constanta

Stagiu regional de formare pentru profesorii de limba franceză

24.10.2014

IMAG0223

În perioada 23-25 octombrie a.c., la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Constanţa se desfăşoară un stagiu regional (România –Bulgaria) de formare a profesorilor de limba franceză din cadrul proiectului bilateral franco-român „Profil Fle –program franco-român de modernizare a predării-învăţării limbii franceze în sistemul educativ românesc”.

La acest stagiu participă 30 de profesori de limba franceză din România şi Bulgaria, formatorii fiind prof. Gabriela Mangîr de la Colegiul Naţional „A.T.Laurian”, Botoşani şi prof. Marc Oddou, consilier pedagogic francez TICE.

Organizatorii sunt Institutul Francez din România-Ambasada Franţei în România, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa.

IMAG0227

Mereu în top. În ziua victoriei, şcoala Simonei Halep a făcut o mare bucurie copiilor din Vadu

23.10.2014

În ziua victoriei răsunătoare a Simonei Halep, Şcoala nr. 30 Gheorghe Ţiţeica din Constanţa – la care a învăţat jucătoarea de tenis – a făcut un gest impresionant: a utilat mica şcoală de la Vadu.

Considerată printre unităţile de top, Şcoala gimnazială nr. 30 Gheorghe Ţiţeica din Constanţa a oferit Şcolii primare din Vadu: mobilier, table de scris, televizor, calculator, imprimantă, material didactic, planşe, cărţi, ghiozdane şi rechizite. Şcoala rurală s-a redeschis după o întrerupere de 2 ani decisă de administraţia locală, care dorea să facă economii. Cei 50 copii din Vadu parcurgeau zilnic 35 kilometri dus-întors până la şcoala din Corbu. Şcoala din satul Vadu este cea mai veche din zonă, fiind construită în anul 1923 de boierul satului, învăţătorul Ioan Angelescu.

Citeşte mai mult: http://adevarul.ro/locale/constanta/mereu-top-In-ziua-victoriei-scoala-simonei-halep-facut-mare-bucurie-copiilor-vadu-1_5447d4300d133766a8263c7b/index.html

 

 

Şcoala Gimnazială Nr.30 a donat materiale didactice celor 41 de elevi ai Şcolii Primare din Vadu

22.10.2014

DSC02306

Miercuri, 22 octombrie a.c., două camioane încărcate cu mai multe multe materiale didactice (băncuțe, table, rechizite, cărți, planșe, calculator, imprimantă, televizor, îmbrăcăminte) donate de elevii Școlii Gimnaziale Nr. 30 „Gh. Țițeica” din Constanța, au ajuns la cei 41 de elevi ai Şcolii Primare din Vadu, comuna Corbu. În acest sens, directorul unităţii şcolare, prof. Dragnea Aneta, şi-a exprimat bucuria de a fi prima unitate de învăţământ care deschide o campanie de strângere de materiale pentru elevii şi cadrele didactice din mediul rural, iniţiată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa. „Ideea aparţine inspectorului şcolar general, prof. dr. Răducu Popescu, care ne-a propus să o punem în practică. Noi am răspuns cu bucurie la această activitate, copiii noştri implicându-se foarte mult în strângerea materialelor. Astăzi, elevii de la Şcoala primară din Vadu primesc 44 de băncuţe cu tot atâtea scaune, rechizite, ghiozdane, penare, cărţi, un calculator cu o imprimantă, un televizor, chiar şi hăinuţe. Vom continua şi cu alte acţiuni, de sărbători, astfel încât să putem aduce bucurii în sufletele acestor copii”.

La rândul ei, directorul unităţii de învăţământ din Vadu, prof. Badea Elena, a mulţumit doamnei director al Şcolii Gimnaziale Nr. 30 „Gheorghe Ţiţeica”, dar şi inspectorului şcolar general, prof. dr. Răducu Popescu pentru iniţiativa de a ajuta şcolile din mediul rural cu materiale didactice din alte unităţi şcolare.

Prezent la eveniment, inspectorul şcolar general, prof.dr. Răducu Popescu, a felicitat conducerea, profesorii, dar şi asociaţia de părinţi de la Şcoala Gimnazială Nr. 30 „Gh. Țițeica” din Constanța pentru implicarea lor în această acţiune de colectare a mijloacelor utilizate în educaţie. „Datoria mea este să creez acel cadru prin care unităţi şcolare să-şi exprime sprijinul către alte şcoli din mediul rural. Sunt încântat să văd că elevii Şcolii Gimnaziale Nr.30 au donat cu multă plăcere şi bucurie cărţi, penare, ghiozdane, dar şi alte rechizite către alţi elevi dintr-o altă unitate şcolară. Mergem mai departe cu acest proiect stabilind ca, în perioada următoare, copiii din Şcoala Gimnazială Nr.30, împreună cu părinţii, să vină la şcoala din Vadu, să viziteze gospodăriile din acest sat, iar la rândul lor, copiii din Vadu să meargă la Şcoala Gimnazială Nr.30 şi să desfăşoare activităţi comune”.

Totodată, inspectorul şcolar general a menţionat că şi alte unităţi de învăţământ vor urma modelul Şcolii Gimnaziale Nr.30 „Gheorghe Ţiţeica” de a ajuta la completarea condiţiilor favorabile unui act educaţional eficient.

DSC02366

Lecţie de solidaritate

21.10.2014

Solidaritatea cadrelor didactice și a elevilor față de colegii lor din mediul rural este demonstrată încă o dată de elevii Școlii Gimnaziale Nr. 30 „Gh. Țițeica” din Constanța.

Astfel, miercuri, 22 oct. 2014, ora 9.30, mai multe materiale didactice (băncuțe, table, rechizite, cărți, planșe, calculator, imprimantă) donate de conducerea școlii și elevi vor ajunge la cei 41 de elevi ai Școlii Primare din Vadu.

Reamintim că marți, 23 sept. 2014, a avut loc redeschiderea oficială a Școlii Primare din Vadu, prilej pentru inspectorul școlar general de a-și exprima intenția începerii unei campanii de strângere de materiale pentru elevii și cadrele didactice din localitate.

Cu această ocazie, inspectorul școlar general, prof. dr. Răducu Popescu, a declarat: „Mulțumesc doamnei Dragnea Aneta, directorul unității școlare, și cadrelor didactice care au fost foarte receptive la inițiativa Inspectoratului Școlar Județean, de a-i ajuta pe copiii din Vadu să aibă un cadru în care să-și petreacă cele patru ore la școală într-un mod adecvat și plăcut. Totodată, îi felicit pe elevii care au dat dovadă de generozitate și care aduc, printr-un mic  gest, bucurii mari în sufletele  copiilor din Vadu.”

Doi elevi constănţeni, în Lotul României, la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori

17.10.2014

Calila Hakan şi Neagoe Dan-Mircea, elevi în clasa a IX-a la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân”, vor participa în luna decembrie 2014 la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori (fizică, chimie, biologie) care se va desfăşura în Argentina (oraşul Mendoza).

La obţinerea acestei performanţe, Neagoe Dan-Mircea, absolvent al Şcolii Gimnaziale Nr.16 a fost pregătit de prof.Elena Nicolae (fizică), prof.Gina Tone (chimie), prof.Geli Neriman (biologie), iar Calila Hakan a fost îndrumată la clasă de profesorii actuali din liceu – prof. Dogărescu Adina (fizică), prof.Bălaşa Doina (chimie) şi prof. Adriana Popescu (biologie).

Menţionăm că timp de două săptămâni, aceştia s-au pregătit la Bucureşti alături de alţi 13 elevi. În urma ultimei probe, au fost selectaţi doar 6 elevi care vor reprezenta lotul României la olimpiadă.

Informare, Manuale şcolare

16.10.2014

Începând cu 15 octombrie, cadrele didactice, elevii, părinţii şi publicul larg pot accesa gratuit noile manuale pentru clasele I şi a II-a, în format digital, intrând pe site-ul manuale.edu.ro. Cadrele didactice pot folosi deja la clasă manualele digitale disponibile pentru următoarele discipline „Matematica şi exploarea mediului” (clasele I şi a II-a), „Comunicare în limba română”, (clasa a II-a), „Comunicare în limba modernă – Limba engleză” (cls. I şi a II-a) și „Comunicare în limba română pentru minorităţi” (clasa I). Pentru manualele de la disciplina „Comunicare în limba română”, clasa I, se așteaptă decizia Consiliului de Soluţionare a Contestaţiilor.

În perioada 16 – 20 octombrie 2014, în fiecare unitate școlară va avea loc procesul de selecție a manualelor școlare (analizarea de către cadrul didactic a conținutului manualelor școlare corespunzătoare clasei/claselor la care acesta își desfășoară activitatea; redactarea, avizarea și înregistrarea procesului – verbal privind opțiunile cadrelor didactice cu privire la manualele selectate și numărul de exemplare comandate) – fără implicarea niciunei alte persoane în afara cadrului/cadrelor didactic(e) care își desfășoară activitatea la clasa I, respectiv a II-a.

Comenzile  de manuale vor fi transmise Inspectoratului Școlar Județean Constanța şi Centrului Național de Evaluare și Examinare în perioada 21 – 22 octombrie 2014, urmând ca editurile să distribuie manualele.

Download (PDF, 412KB)

← Older