Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image


Scroll to Top

To Top

ISJ Constanta

16,11% dintre absolvenţii de liceu au promovat Bacalaureatul, sesiunea august-septembrie 2014 (rezultate înainte de contestaţii)

31.08.2014

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a centralizat astăzi, 31 august, rezultatele examenului de Bacalaureat din sesiunea august-septembrie 2014.

Astfel, în această sesiune au promovat 365 candidaţi (16,11%), cele mai multe medii fiind înregistrate pe segmentul 6 – 6.99: 326. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2013, se constată o creştere cu 3,86% (12,25% - rată de promovare în 2013, înainte de contestaţii).

Contestaţiile vor putea fi depuse luni, 1 septembrie, între orele 12:00 -16:00, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 4 septembrie.

Reamintim că în această sesiune au absentat 416 candidaţi şi au fost eliminaţi 30 de absolvenţi de liceu pentru fraudă sau tentativă de fraudă care au pierdut dreptul de a susţine examenul de bacalaureat în următoarele două sesiuni.

Proba la alegere a profilului şi specializării, sesiunea august-septembrie, 2014

29.08.2014

Vineri, 29 august a.c., 1.338 de candidaţi au susţinut proba la alegere a profilului şi specializării (Fizică, Chimie, Biologie sau  Informatică – profilul real - Geografie, Filosofie, Economie, Psihologie şi Logică  – profilul umanist).

La această probă, 5 candidaţi dintre care patru susţineau proba la biologie, iar unul la disciplina logică, comunicare şi argumentare, au fost eliminaţi pentru fraudă şi tentativă de fraudă (telefoane mobile, notiţe şi însemnări), astfel: 2 candidaţi din centrul de examen – Liceul Tehnologic „C.A.Rosetti”, 1 candidat – Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii, 1 candidat – Liceul Teoretic „Callatis” Mangalia, 1 candidat - Colegiul Naţional „M.Eminescu”.

La această sesiune de bacalaureat au fost eliminaţi 30 de candidaţi din examen (la proba E(a) – 10 candidaţi, la proba E(c) – 15 candidaţi şi la proba E(d) – 5 candidaţi), pentru fraudă sau tentativă de fraudă care au pierdut dreptul de a susţine examenul de bacalaureat în următoarele două sesiuni. Precizăm că la proba scrisă E(c) din cadrul examenului de bacalaureat, după vizionarea înregistrărilor video, comisia din centrul de examen – Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii a hotărât, confom Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat, eliminarea a 8 candidaţi pentru fraudă (folosirea de materiale interzise).

Afişarea rezultatelor va avea loc pe 1 septembrie, până la ora 12,00, iar depunerea contestaţiilor, în aceeaşi zi, între orele 12:00 -16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 4 septembrie.

 

Congresul Aniversar al Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România, la Eforie

28.08.2014

DSC01867

Inspectoral şcolar general adjunct, prof.dr. Iris Sarchizian, a participat, miercuri, 27 august a.c., la Congresul Aniversar al Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România, organizat la un hotel din staţiunea Eforie Nord.

La eveniment au fost prezenţi, preşedintele Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România, prof.univ.dr. Ecaterina Andronescu, primarul oraşului Eforie, Ion Ovidiu Brăiloiu, directorul Liceului Teoretic „Carmen Sylva” din Eforie Sud, prof.Cristina Stanciu, gazda evenimentului, directorul Casei Corpului Didactic Constanţa, prof.Sorina Plopeanu, preşedinţi ai Asociaţiilor de Învăţători din Braşov, Olt, Constanţa, dar şi reprezentanţi din Ucraina, Republica Moldova şi Serbia alături de cadre didactice.

Cu acest prilej, inspectorul şcolar general adjunct a vorbit despre rolul învăţătorului de azi, dar şi cel de mâine adresându-le, totodată, cadrelor didactice, toate gândurile bune, de succes şi multă putere de muncă, în noul an şcolar, 2014-2015 atât din partea inspectorului şcolar general, prof.dr. Răducu Popescu, cât şi din partea echipei ISJ. “Mă bucur să reprezint astăzi una dintre cele mai importante instituţii de învăţământ din judeţul Constanţa care gestionează practic, toate problemele legate de sistemul de învăţământ, care se apleacă, cu precădere, asupra resurselor umane, beneficiarilor sistemului şi, mai ales, asupra partenerilor educaţionali. Cu siguranţă, sunteţi de acord cu mine că, în acest moment, în sistemul de învăţământ există o întrebare: cum trebuie să arate învăţătorul mileniului al III-lea? Răspunzând la această întrebare, pot spune că, la ora actuală, oscilăm cu toţii între învăţătorul modern, permisiv sau învăţătorul tradiţional şi autoritar. Eu cred, însă, că învăţătorul la clasă trebuie să le combine pe amândouă, astfel încât, succesul să fie unul deplin. Dar, în mileniul al III-lea, este nevoie de încă ceva: de o imagine impecabilă pe care noi, cadrele didactice, ne-o creăm, atunci când îmbrăţişăm această profesie şi va rămâne pentru toată viaţa UN EDUCATOR, un exemplu permanent pentru generaţiile noi. Aşteptăm să iniţiaţi proiecte inovative pentru sistemul de învăţământ, cu impact pe termen lung asupra societăţii româneşti. Aceste întâlniri sunt de un real interes pentru comunitatea cadrelor didactice din România şi de peste hotare. Aveţi în echipa Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa un real sprijin pentru toate activităţile educative pe care le realizaţi!

Congresul a fost organizat de Primăria Eforie, Liceul Teoretic „Carmen Sylva” din Eforie Sud, Inspectoratul şcolar Judeţean Constanţa şi AGIRo şi a reunit peste 250 de cadre didactice din România şi de peste hotare.

DSC01844

Examenul naţional de bacalaureat 2014, proba scrisă obligatorie a profilului

27.08.2014

Miercuri, 27 august a.c., 1.247 de candidaţi au participat la proba scrisă obligatorie a profilului E)c), din cadrul examenului de Bacalaureat 2014, sesiunea august – septembrie.

7 candidaţi dintre care şase care susţineau proba la matematică şi unul la istorie au fost eliminaţi pentru fraudă şi tentativă de fraudă (telefoane mobile, notiţe şi însemnări), astfel: 1 candidat din centrul de examen – Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, 1 candidat- Liceul Tehnologic „C.A.Rosetti”, 1 candidat-Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” Medgidia şi 4 candidaţi- Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii.

Pentru un candidat, Comisia Naţională de Bacalaureat a aprobat susţinerea examenului cu subiect de rezervă, în intervalul orar 13:00-16:00, la disciplina matematică, în centrul de examen – Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” Medgidia.

Potrivit Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat, cei 7 candidaţi care au fost eliminaţi de la examen, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, au pierdut dreptul de a susţine examenul de bacalaureat în următoarele două sesiuni.

Vineri, 29 august a.c., 1.635 de candidaţi au dreptul să susţină proba la alegere la alegere a profilului şi specializării, după cum urmează: fizică-134, biologie-972, chimie-73, geografie-400, logică, argumentare şi comunicare-21, psihologie -15, economie- 8, sociologie-8, informatică -4.

Afişarea rezultatelor va avea loc pe 1 septembrie, până la ora 12,00, iar depunerea contestaţiilor, în aceeaşi zi, între orele 12:00 -16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 4 septembrie.

Examenul de bacalaureat, sesiunea august-septembrie

26.08.2014

În urma suspiciunii de fraudă de la prima probă scrisă din cadrul examenului de bacalaureat, din data de 25 august 2014, comisia din centrul de examen de la Liceul Cobadin a analizat înregistrarea video din sala de examen și a hotărât, conform Metodologiei de organizare și desfășurare a examenului de bacalaureat, eliminarea a trei candidați pentru fraudă (folosirea de materiale informative).

Potrivit metodologiei, cei  trei candidaţi eliminaţi au pierdut dreptul de a susţine examenul de bacalaureat în următoarele două sesiuni.

Referitor la asistenții din sala respectivă, comisia din centrul de examen va înainta raportul Comisiei județene de bacalaureat prin care va solicita sancționarea acestora.

Proba scrisă la disciplina limba şi literatura română, sesiunea august-septembrie 2014

25.08.2014

Luni, 25 august a.c., 1.434 de candidaţi au susţinut proba scrisă la disciplina limba şi literatura română. La această probă, 7 candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă şi tentativă de fraudă (telefoane mobile şi materiale informative), astfel: 4 candidaţi din centrul de examen-Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, 1 candidat – Liceul Cobadin, 1 candidat – Liceul Tehnologic „C.A.Rosetti”, 1 candidat – Liceul Teoretic „Callatis” Mangalia.

Potrivit Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat, cei 7 candidaţi care au fost eliminaţi de la examen, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, au pierdut dreptul de a susţine examenul de bacalaureat în următoarele două sesiuni.

Conform calendarului, miercuri, 27 august a.c., 1.510 candidaţi au dreptul să participe la proba obligatorie a profilului, astfel: 1.335 de absolvenţi la matematică şi 175 de candidaţi la istorie. Examenul se încheie vineri, 29 august a.c., cu proba la alegere a profilului şi specializării -  proba E)d).

 

Stadiul pregătirii școlilor pentru începerea anului școlar 2014-2015

23.08.2014

13

Joi, 21 august 2014, inspectorul şcolar general, prof. dr. Răducu Popescu, împreună cu inspectorul şcolar general adjunct, prof. Irinela Nicolae, şi inspectorul şcolar pentru educaţie fizică, prof. Dragoş Ciucan, a continuat verificarea modului în care  unităţile de învăţământ se pregătesc pentru începerea anului şcolar 2014-2015 în şcolile din localităţile Adamclisi, Cobadin, Băneasa şi Ion Corvin, echipa managerială purtând discuţii cu directorii unităţilor şcolare şi cu reprezentanţi ai autorităţilor locale.

Începând cu 1 septembrie 2014, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa va monitoriza, prin inspectorii şcolari, stadiul pregătirii unităţilor de învăţământ pentru începerea în condiţii optime a noului an şcolar.

6

Rezultate probei de Evaluare a competenţelor digitale, sesiunea august-septembrie 2014

22.08.2014

În perioada 21-22 august a.c., s-a desfăşurat proba de evaluare a competenţelor digitale (proba D), organizată în 7 centre de examen. Astfel s-au obţinut următoarele rezultate: 210 candidaţi au obţinut nivelul de competenţă „începător”, 94 de candidaţi au obţinut nivelul mediu, 15 candidaţi au obţinut nivelul avansat, iar 1 candidat a reuşit să obţină nivelul „experimentat”.

Conform calendarului, luni, 25 august, încep probele scrise ale examenului de bacalaureat, cu proba la Limba şi literatura română. Pe 27 august va avea loc proba obligatorie a profilului, iar pe 29 august se va desfăşura proba la alegere a profilului şi specializării. Afişarea rezultatelor va avea loc pe 1 septembrie (până la ora 12:00), iar depunerea contestaţiilor, în aceeaşi zi, între orele 12:00 -16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 4 septembrie.

← Older