Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image


Scroll to Top

To Top

ISJ Constanta

Anunț concurs pentru ocuparea posturilor vacante de inspector școlar general adjunct și director al Casei Corpului Didactic

În perioada 20 martie – 19 iunie 2015 Ministerul Educației și Cercetării Științifice organizează concurs pentru ocuparea a 2 funcții vacante de inspector școlar general adjunct din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Constanța și a funcției vacante de director al Casei Corpului Didactic Constanța.

Metodologia de concurs, bibliografia de concurs, modelele de curriculum vitae și declarație pe propria răspundere, fișele de evaluare a probelor, fișa cadru a postului de inspector școlar general adjunct și cea de director la Casa Corpului Didactic, precum și lista documentelor necesare înscrierii la concurs sunt afișate la sediul Inspectoratului Școlar Județean Constanța și la adresa http://www.isjcta.ro/?page_id=2254

Dosarul de înscriere se depune la sediul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, Str. Mihai Eminescu nr. 11, biroul Resurse Umane, în perioada 25 martie – 5 aprilie 2015, în zilele lucrătoare, între orele 10.00 – 14.00.

Informații suplimentare se pot obține la nr. de telefon 0241.611.913 în perioada 20 martie – 3 aprilie 2015, în zilele lucrătoare, între orele 10.00 – 14.00.

 

Rezultatele simulării naționale pentru examenul de Bacalaureat, 2015

12.03.2015

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a centralizat datele privind rezultatele probelor susţinute în cadrul simulării naţionale pentru examenul de Bacalaureat, atât pentru elevii clasei a XI-a, cât şi pentru elevii clasei a XII-a. Analizele comparative  efectuate până la această oră arată că elevii clasei a XII-a au obţinut note peste 5, astfel: 60, 83 % (în 2014: 47, 89 %) la  disciplina Limba  și literatura română, 60% la Limba maternă (în 2014- 11,11 %),  la proba obligatorie a profilului – Matematică, 42, 04  %  (în 2014 – 30, 20 %),  la Istorie74, 12 % (în 2014 -57, 90 %), iar la proba la alegere a profilului și specializării – 52, 45 % (în 2014 – 45, 03 %).

La clasa a XI-a, situația se prezintă astfel: la proba de Limba  și literatura română,  46,60%  (în 2014 – 41,66 %) dintre elevi au luat note peste 5, iar  la proba obligatorie a profilului, Matematică – 29,50  %(în 2014 – 23,60 %) și la Istorie, 61,75% (în 2014 – 56,00 %).

Menționăm că rezultatele obţinute la simulările naţionale din acest an școlar vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Olimpiada naţională de interpretare instrumentală pentru clasele III-VIII, etapa zonală

9.03.2015

În perioada 13-15 martie a.c., la Tulcea se va desfăşura faza zonală a Olimpiadei Naţionale de interpretare instrumentală pentru clasele III-VIII. Pentru această etapă s-au calificat 17 elevi ai Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria”.

Deschiderea oficială a Olimpiadei va avea loc sâmbătă, 14 martie a.c, începând cu ora 9:00, la Liceul de Arte „George Georgescu” din Tulcea. Probele de concurs se vor desfăşura sâmbătă, 14 martie a.c., în intervalul orar 9:30-20.00, pe secţiuni: pian în sala „Studio” a Liceului de Arte „George Georgescu” (cls. III-VII), vioară, violoncel şi chitară la Palatul Copiilor Tulcea (cls.III-VIII), iar suflătorii la Biblioteca Judeţeană, sala Mediateca. Duminică, 15 martie a.c., vor evolua, în intervalul orar 9:30-10:20, elevii de clasa a VIII-a, la pian.

Gala şi festivitatea de premiere vor avea loc duminică, 15 martie a.c., începând cu ora 11:30, la Liceul de Arte „George Georgescu” din Tulcea.

Ministrul Educației și Cercetării Științifice, în vizită de lucru la Constanţa

7.03.2015

DSC_2279

Prezent la Constanţa, ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, prof. univ. dr Sorin Mihai Cîmpeanu, alături de secretarul de stat pe învăţământ preuniversitar, prof. Vasile Șalaru, a avut vineri, 6 martie a.c., o şedinţă de lucru cu directorii de unităţi de învăţământ şi inspectorii şcolari ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa.

În calitate de gazdă, inspectorul şcolar general, prof. dr. Răducu Popescu, alături de inspectorul şcolar general adjunct, prof. Irinela Nicolae, a adresat „Bun venit!” invitaţilor, prezentând reuşitele învăţământului constănţean.

Cu acest prilej, noul ministru al Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice le-a vorbit directorilor de unităţi şcolare despre susţinerea învăţământului profesional şi tehnic, despre necesitatea revizuirii curriculei şi a simplificării ei, încadrarea pe posturi, elaborarea unei noi metodologii de calcul a costului standard per elev care să ţină seama de specificitatea fiecărui judeţ în parte şi, bineînţeles, despre modificarea metodologiei de normare. „Metodologia de normare trebuie să realizeze o legătură coerentă între populaţia şcolară şi numărul de posturi didactice, în scopul creşterii calităţii şi asigurării accesului la educaţie”, a declarat prof. univ. dr Sorin Mihai Cîmpeanu. În aces sens, ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a afirmat că „Faţă de numărul total de posturi aprobate la nivel naţional în sistemul de educaţie, s-a înregistrat o depăşire de 1.785 în cazul a 13 inspectorate şcolare. Este necesară o schimbare a modului de normare. Acolo unde populaţia şcolară este în creştere şi normele trebuie să fie în creştere, nu în scădere. La Constanţa, nu am înregistrat depășirea numărului de posturi şi nici a bugetului, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a realizat un bun management”.

La rândul său, secretarul de stat pe învăţământ preuniversitar, prof. Vasile Șalaru, a menţionat că, în acest an vor fi delocate, într-o primă etapă, 1.250 de posturi în sistemul de învăţământ preuniversitar. „În prima tranşă vor fi încluse judeţele care nu au avut depăşiri de buget sau de număr de posturi, iar judeţul Constanţa se numără printre ele”. De asemenea, a mai precizat că îşi doreşte debirocratizarea sistemului de învăţâmânt, dar şi o nouă metodologie pentru gradaţiile de merit. Nu în ultimul rând, prof. Vasile Șalaru a multumit actualului inspector şcolar general, prof. dr. Răducu Popescu, pentru munca depusă şi profesionalismul cu care şi-a îndeplinit atribuţiile de conducere a Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa.

 DSC_2292

Conferinţă de presă, 6 martie 2015

7.03.2015

DSC_4986

După întâlnirea cu directorii unităţilor şcolare, ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, prof. dr. Sorin Mihai Cîmpeanu, a participat la conferinţa de presă, alături de secretarul de stat pe învăţământ preuniversitar, prof. Vasile Şalaru.

Referitor la rezultatele simulării Evaluării naţionale, inspectorul şcolar general, prof. dr. Răducu Popescu, a declarat „După finalizarea acestor simulări urmează ca fiecare cadru didactic să identifice, cauza, precum şi subiectele care au fost mai dificile pentru a se relua acea parte din materie, printr-un program remedial care va fi întocmit după discuţiile avute de diriginte, cadrul didactic cu familia elevului”.

În ceea ce priveşte învăţâmântul profesional de trei ani, ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, prof. univ. dr Sorin Mihai Cîmpeanu, a declarat „Eu şi Ministerul Educaţiei din care fac parte vrem să schimbăm mentalitatea care există în prezent în legătură cu învățământul profesional. Învățământul profesional nu este o rută a eşecului şi nu este o formă de pedeapsă pentru tinerii care nu reuşesc să intre la liceu”.

Toate informaţiile privind strategia Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa de promovare a învăţământului profesional de 3 ani -  metodologia, calendarul admiterii, cifra de şcolarizare dar şi caravanele de informare şi consiliere eficientă a elevilor şi părinţilor, se găsesc pe adresa http://www.isjcta.ro/?cat=229.

Deplasarea ministrului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, în municipiul Constanţa, s-a încheiat cu o scurtă vizită la Şcoala Gimnazială Nr. 29 „Mihai Viteazul” şi la  Palatul Copiilor din Constanţa.

DSC_5110

Simularea probei scrise la alegere a profilului şi a specializării, 2015

6.03.2015

Vineri, 6 martie a.c., în intervalul orar 9:00-12:00, 4.836 de elevi de clasa a XII-a au susţinut simularea probei scrise la alegere a profilului şi a specializării astfel: 430 de elevi la Fizică, 242 de elevi la Chimie, 2.093 de elevi la Biologie, 89 de elevi la Informatică (profilul real), 1.435 de elevi la Geografie, 311 elevi la Logică, argumentare şi comunicare, 79 de elevi la Psihologie, 34 de elevi la Economie, 98 de elevi la Sociologie şi 25 de elevi la Filosofie (profilul umanist).

În toate unităţile de învăţământ au funcţionat camerele de supraveghere video şi nu s-a înregistrat niciun incident.

Rezultatele vor fi afişate joi, 12 martie a.c. şi nu se contestă. Ele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Competiţii şcolare, 7-8 martie

5.03.2015

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa organizează, în perioada 7-8 martie a.c., mai multe competiţii şcolare destinate elevilor din învăţământul gimnazial şi liceal.

Astfel, sâmbătă, 7 martie a.c., începând cu ora 9:00, 438 de elevi ai claselor VII-XII  participă la Olimpiada de limbi romanice (franceză, italiană, spaniolă), etapa judeţeană. Proba scrisă se va desfăşura la Liceul Teoretic „G.Călinescu”, nivel liceal, la toate cele trei limbi, respectiv nivel gimnazial doar pentru limba spaniolă şi limba italiană, iar la Şcoala Gimnazială Nr.38 „Dimitrie Cantemir”, limba franceză, nivel gimnazial. Proba va dura două ore pentru elevii de gimnaziu, respectiv trei ore pentru cei de liceu. Accesul elevilor se va face până la ora 8:30 în sălile de concurs. Pe 14 martie a.c., la Liceul Teoretic „G. Călinescu” se va desfăşura proba orală pentru clasele XI-XII. Rezultatele iniţiale se vor afişa duminică, 8 martie a.c., la Liceul Teoretic „G.Călinescu” şi pe forumul ISJ Constanţa. Eventualele contestaţii se vor depune luni, 9 martie a.c., în intervalul orar 13:00-16:00, la Liceul Teoretic „G.Călinescu”. Rezultatele finale de la proba scrisă vor fi afişate marţi, 10 martie a.c. pe forumul ISJ Constanţa.

Sâmbătă, 7 martie a.c., 4 elevi participă la Olimpiada de limba neogreacă maternă, etapa judeţeană. Proba scrisă începe la ora 9:00 şi se desfăşoară la Şcoala Gimnazială Nr.11 „Dr. Constantin Angelescu” Constanţa.

Tot sâmbătă, aproximativ 90 de elevi ai claselor VIII-XII participă la Olimpiada de geografie, etapa judeţeană care se va desfăşura la Şcoala Gimnazială Nr.12 „B.P.Haşdeu” Constanţa. Proba începe la ora 10:00 şi va dura patru ore (trei ore proba teoretică şi o oră proba practică, în continuarea probei scrise). Accesul elevilor în sălile de concurs se va face între orele 9:00-9:30. Rezultatele se vor afişa sâmbătă, la unitatea de învăţământ gazdă şi pe forumul ISJ Constanţa. Eventualele contestaţii se vor depune luni, 9 martie a.c., în intervalul orar 10:00-13:00, la unitatea şcolară.

Sâmbătă, 7 martie a.c., începând cu ora 9:00, la Liceul Teoretic „Decebal”,  va avea loc Olimpiada de religie, etapa judeţeană, la care vor participa 211 elevi. Proba scrisă va dura două ore pentru clasele V-VI, respectiv trei ore pentru clasele VII-XII, iar accesul elevilor se va face până la ora 8:45. Rezultatele se vor afişa sâmbătă la unitatea de învăţământ unde s-a desfăşurat competiţia şi pe forumul ISJ Constanţa. Eventualele contestaţii se vor depune luni, 9 martie a.c., în intervalul orar 12:00-16:00, la secretariatul unităţii de învăţământ.

De asemenea, sâmbătă, începând cu ora 10:00, 396 de elevi ai claselor VII-XII, calificaţi la etapa locală vor participa la Olimpiada de biologie, etapa judeţeană. Proba se va desfăşura la Liceul Teoretic „Ovidius” şi va dura trei ore, iar accesul elevilor se va face până la ora 9:30. Rezultatele se vor afişa sâmbătă la unitatea de învăţământ gazdă şi pe forumul ISJ Constanţa. Eventualele contestaţii se vor depune în cursul zilei de luni, 9 martie a.c., la unitatea de învăţământ gazdă.

Sâmbătă, 7 martie a.c., începând cu ora 9:00, 146 de elevi (37 de gimnaziu şi 109 de liceu)  participă la etapa judeţeană a Olimpiadei de informatică. Unităţile de învăţământ unde se va desfăşura competiţia sunt: Liceul Teoretic Ovidius”, Liceul Teoretic Traian”, Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân”. Proba de concurs durează trei ore, iar accesul elevilor în laboratoare se va face până la ora 8:30. Rezultatele se vor afişa pe forumul ISJ Constanţa, pe  site-ul olimpiadei olimpiada.info şi la Liceul Teoretic Ovidius”. Eventualele contestaţii se vor depune duminică, 8 martie a.c., la Liceul Teoretic Ovidius”, în intervalul orar 10.00-12.00.

Sâmbătă, 7 martie a.c., la Şcoala Gimnazială „Nr.39 „Nicolae Tonitza”va avea loc Olimpiada de istorie, etapa judeţeană, la care vor participa aproximativ 200 de elevi ai claselor VIII-XII. Proba scrisă va începe la ora 10:00 şi va dura trei ore, iar accesul elevilor se va face în intervalul orar 9:00-9:30. Rezultatele se vor afişa sâmbătă la unitatea de învăţământ unde s-a desfăşurat competiţia şi pe forumul ISJ Constanţa. Eventualele contestaţii se vor depune luni, 9 martie a.c., în intervalul orar 12:00-14:00, la secretariatul unităţii de învăţământ.

Pe 7 martie a.c., la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” se va desfăşura Concursul de fizică „Şerban Ţiţeica”, etapa judeţeană, la care vor participa 20 de elevi din liceele economice şi tehnologice. Proba scrisă va începe la ora 9:00 şi va dura trei ore, iar accesul elevilor se va face până la ora 8:30. Rezultatele se vor afişa sâmbătă la unitatea de învăţământ gazdă şi pe forumul ISJ Constanţa. Eventualele contestaţii se vor depune luni, 9 martie a.c., în intervalul orar 8:30-10:30, la unitatea de învăţământ unde s-a desfăşurat concursul.

În acest weekend, în intervalul orar 9:00-12:00, la Şcoala Gimnazială Nr.6 „Nicolae Titulescu” Constanţa vor avea loc competiţii de fotbal, etape judeţene, la care vor participa 140 de elevi de nivel liceal. De asemenea, sâmbătă, 7 martie a.c., în intervalul orar 9:00-13:00, în sala de sport „Dan Spătaru” a oraşului Medgidia se vor desfăşura finalele etapei judeţene la handbal masculin, la care vor participa 80 de elevi de liceu. Concursurile sportive se organizează în cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar.

 

← Older