Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image


Scroll to Top

To Top

ISJ Constanta

Şcoala Gimnazială Nr.29 „Mihai Viteazul”, parteneră a Republicii Federale Germania

27.10.2014

DSC02405

Şcoala Gimnazială Nr.29 Mihai Viteazul” a primit astăzi, 27 octombrie a.c. titlul de „Şcoala parteneră a Republicii Federale Germania”. La eveniment au participat inspectorul pentru limbi moderne, prof. Manuela Butuman, inspectorul pentru arte, prof.Dorina Ivanciu, directorul Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân”, prof. dr. Vasile Nicoară, directorul Şcolii Gimnaziale Nr.28 „Dan Barbilian”, prof. dr. Mihaela Stan, cadre didactice, dar şi elevi interesaţi să studieze limba germană.

Cu acest prilej, directorul unităţii de învăţământ prof.Badea Daniela, a primit din partea domnului Dieter Jaeschke, consultant de specialitate, Centrala Germană pentru Activitate Şcolară în străinătate, placheta PASCH care atestă apartenenţa unităţii şcolare la reţeaua „Şcolile – partenere ale viitorului”. „Este un proiect demarat în urmă cu doi ani de zile cu susţinerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, al meu şi al coordonatorului nostru de proiecte, prof.Alina Preda. Copiii din această şcoală studiază oricum limba germană, însă de acum înainte, vor putea obţine, în clasa a VIII-a, diploma de limbă germană – Sprachdiplom”.

Din acest an şcolar, Şcoala Gimnazială Nr.29 „Mihai Viteazul” va putea organiza examenul pentru obţinerea diplomei de limba germană (DSD I – Sprachdiplom 1) la nivelul treptei I care atestă atingerea nivelului B1 din Cadrul European Comun de Referinţă pentru Limbi Străine.

Referitor la examenul Sprachdiplom, reprezentantul german pentru activitate şcolară, domnul Dieter Jaeschke, a menţionat că este examenul oficial al statului german ceea ce va aduce multe avantaje. Totodată, el reprezintă certificarea cunoştinţelor de limbă germană pentru patru abilităţi: de a vorbi, de a scrie, de a reproduce un mesaj audiat sau unul scris.

Din luna septembrie 2014, în această unitate şcolară, dra Henriette Rielling, în calitate de voluntar german, este prezentă la orele de limbă germană, lucru ce reprezintă un real sprijin pentru elevii care doresc să înveţe mai repede limba germană. „Doresc foarte mult să sprijin cursul de  predare în limbă germană cu atât mai mult cu cât predau şi fizica în aceeaşi limbă. De asemenea, îmi propun să le arăt elevilor diferenţele între obiceiurile germane şi cele româneşti. Sunt încântată să fac parte din acest proiect pentru o perioadă de un an de zile”.

 DSC02393

 

Stagiu regional de formare pentru profesorii de limba franceză

24.10.2014

IMAG0223

În perioada 23-25 octombrie a.c., la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Constanţa se desfăşoară un stagiu regional (România –Bulgaria) de formare a profesorilor de limba franceză din cadrul proiectului bilateral franco-român „Profil Fle –program franco-român de modernizare a predării-învăţării limbii franceze în sistemul educativ românesc”.

La acest stagiu participă 30 de profesori de limba franceză din România şi Bulgaria, formatorii fiind prof. Gabriela Mangîr de la Colegiul Naţional „A.T.Laurian”, Botoşani şi prof. Marc Oddou, consilier pedagogic francez TICE.

Organizatorii sunt Institutul Francez din România-Ambasada Franţei în România, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa.

IMAG0227

Mereu în top. În ziua victoriei, şcoala Simonei Halep a făcut o mare bucurie copiilor din Vadu

23.10.2014

În ziua victoriei răsunătoare a Simonei Halep, Şcoala nr. 30 Gheorghe Ţiţeica din Constanţa – la care a învăţat jucătoarea de tenis – a făcut un gest impresionant: a utilat mica şcoală de la Vadu.

Considerată printre unităţile de top, Şcoala gimnazială nr. 30 Gheorghe Ţiţeica din Constanţa a oferit Şcolii primare din Vadu: mobilier, table de scris, televizor, calculator, imprimantă, material didactic, planşe, cărţi, ghiozdane şi rechizite. Şcoala rurală s-a redeschis după o întrerupere de 2 ani decisă de administraţia locală, care dorea să facă economii. Cei 50 copii din Vadu parcurgeau zilnic 35 kilometri dus-întors până la şcoala din Corbu. Şcoala din satul Vadu este cea mai veche din zonă, fiind construită în anul 1923 de boierul satului, învăţătorul Ioan Angelescu.

Citeşte mai mult: http://adevarul.ro/locale/constanta/mereu-top-In-ziua-victoriei-scoala-simonei-halep-facut-mare-bucurie-copiilor-vadu-1_5447d4300d133766a8263c7b/index.html

 

 

Şcoala Gimnazială Nr.30 a donat materiale didactice celor 41 de elevi ai Şcolii Primare din Vadu

22.10.2014

DSC02306

Miercuri, 22 octombrie a.c., două camioane încărcate cu mai multe multe materiale didactice (băncuțe, table, rechizite, cărți, planșe, calculator, imprimantă, televizor, îmbrăcăminte) donate de elevii Școlii Gimnaziale Nr. 30 „Gh. Țițeica” din Constanța, au ajuns la cei 41 de elevi ai Şcolii Primare din Vadu, comuna Corbu. În acest sens, directorul unităţii şcolare, prof. Dragnea Aneta, şi-a exprimat bucuria de a fi prima unitate de învăţământ care deschide o campanie de strângere de materiale pentru elevii şi cadrele didactice din mediul rural, iniţiată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa. „Ideea aparţine inspectorului şcolar general, prof. dr. Răducu Popescu, care ne-a propus să o punem în practică. Noi am răspuns cu bucurie la această activitate, copiii noştri implicându-se foarte mult în strângerea materialelor. Astăzi, elevii de la Şcoala primară din Vadu primesc 44 de băncuţe cu tot atâtea scaune, rechizite, ghiozdane, penare, cărţi, un calculator cu o imprimantă, un televizor, chiar şi hăinuţe. Vom continua şi cu alte acţiuni, de sărbători, astfel încât să putem aduce bucurii în sufletele acestor copii”.

La rândul ei, directorul unităţii de învăţământ din Vadu, prof. Badea Elena, a mulţumit doamnei director al Şcolii Gimnaziale Nr. 30 „Gheorghe Ţiţeica”, dar şi inspectorului şcolar general, prof. dr. Răducu Popescu pentru iniţiativa de a ajuta şcolile din mediul rural cu materiale didactice din alte unităţi şcolare.

Prezent la eveniment, inspectorul şcolar general, prof.dr. Răducu Popescu, a felicitat conducerea, profesorii, dar şi asociaţia de părinţi de la Şcoala Gimnazială Nr. 30 „Gh. Țițeica” din Constanța pentru implicarea lor în această acţiune de colectare a mijloacelor utilizate în educaţie. „Datoria mea este să creez acel cadru prin care unităţi şcolare să-şi exprime sprijinul către alte şcoli din mediul rural. Sunt încântat să văd că elevii Şcolii Gimnaziale Nr.30 au donat cu multă plăcere şi bucurie cărţi, penare, ghiozdane, dar şi alte rechizite către alţi elevi dintr-o altă unitate şcolară. Mergem mai departe cu acest proiect stabilind ca, în perioada următoare, copiii din Şcoala Gimnazială Nr.30, împreună cu părinţii, să vină la şcoala din Vadu, să viziteze gospodăriile din acest sat, iar la rândul lor, copiii din Vadu să meargă la Şcoala Gimnazială Nr.30 şi să desfăşoare activităţi comune”.

Totodată, inspectorul şcolar general a menţionat că şi alte unităţi de învăţământ vor urma modelul Şcolii Gimnaziale Nr.30 „Gheorghe Ţiţeica” de a ajuta la completarea condiţiilor favorabile unui act educaţional eficient.

DSC02366

Lecţie de solidaritate

21.10.2014

Solidaritatea cadrelor didactice și a elevilor față de colegii lor din mediul rural este demonstrată încă o dată de elevii Școlii Gimnaziale Nr. 30 „Gh. Țițeica” din Constanța.

Astfel, miercuri, 22 oct. 2014, ora 9.30, mai multe materiale didactice (băncuțe, table, rechizite, cărți, planșe, calculator, imprimantă) donate de conducerea școlii și elevi vor ajunge la cei 41 de elevi ai Școlii Primare din Vadu.

Reamintim că marți, 23 sept. 2014, a avut loc redeschiderea oficială a Școlii Primare din Vadu, prilej pentru inspectorul școlar general de a-și exprima intenția începerii unei campanii de strângere de materiale pentru elevii și cadrele didactice din localitate.

Cu această ocazie, inspectorul școlar general, prof. dr. Răducu Popescu, a declarat: „Mulțumesc doamnei Dragnea Aneta, directorul unității școlare, și cadrelor didactice care au fost foarte receptive la inițiativa Inspectoratului Școlar Județean, de a-i ajuta pe copiii din Vadu să aibă un cadru în care să-și petreacă cele patru ore la școală într-un mod adecvat și plăcut. Totodată, îi felicit pe elevii care au dat dovadă de generozitate și care aduc, printr-un mic  gest, bucurii mari în sufletele  copiilor din Vadu.”

Doi elevi constănţeni, în Lotul României, la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori

17.10.2014

Calila Hakan şi Neagoe Dan-Mircea, elevi în clasa a IX-a la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân”, vor participa în luna decembrie 2014 la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori (fizică, chimie, biologie) care se va desfăşura în Argentina (oraşul Mendoza).

La obţinerea acestei performanţe, Neagoe Dan-Mircea, absolvent al Şcolii Gimnaziale Nr.16 a fost pregătit de prof.Elena Nicolae (fizică), prof.Gina Tone (chimie), prof.Geli Neriman (biologie), iar Calila Hakan a fost îndrumată la clasă de profesorii actuali din liceu – prof. Dogărescu Adina (fizică), prof.Bălaşa Doina (chimie) şi prof. Adriana Popescu (biologie).

Menţionăm că timp de două săptămâni, aceştia s-au pregătit la Bucureşti alături de alţi 13 elevi. În urma ultimei probe, au fost selectaţi doar 6 elevi care vor reprezenta lotul României la olimpiadă.

← Older