Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image


Scroll to Top

To Top

ISJ Constanta

250 de elevi constănţeni au participat la Crosul „Elevii de azi, campionii de mâine”

24.11.2014

22.11 (4)

Sâmbătă 22.11.2014. pe faleza din Mamaia, s-a desfăşurat Crosul Elevii de azi, campionii de mâine”, acţiune din cadrul Proiectului Naţional Pierre de Coubertin”, iniţiat de Ministerul Tineretului şi Sportului în colaborare cu Asociaţia Judeţeană de Atletism şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa.

Prezent la eveniment, inspectorul şcolar pentru educaţie fizică, prof. Dragoş Ciucan, a precizat că Vremea rece nu i-a împiedicat pe cei 250 de participanţi, însoţiţi de profesorii de educaţie fizică şi sport din unităţile de învăţământ ale judeţului Constanţa, să ofere un frumos spectacol sportiv”.

Ataşat sunt prezentate rezultatele înregistrate la fiecare categorie de vârstă şi pe unităţi de învăţământ (echipe).

Rezultate Crosul „Elevii de azi, campionii de mâine

Schimb de experienţă pe probleme de educaţie între ISJ Constanţa şi Inspectoratul Şcolar din Corlu-Turcia

24.11.2014

primarie

În perioada 19-23 noiembrie 2014 a avut loc schimbul de experienţă pe probleme de educaţie dintre România şi Turcia, între Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa şi Inspectoratul Şcolar din Corlu-Turcia.

La vizită au participat din partea delegaţiei române doamna inspector şcolar general adjunct, prof. Irinela Nicolae, directorul GPP. 7 Medgidia, alături de un grup de profesori şi educatoare din municipiul Medgidia.

Cu acest prilej, s-au vizitat şcoli gimnaziale, licee tehnologice şi grădiniţe din provincia Corlu, au avut loc discuţii şi schimburi profesionale la nivelul primăriilor din zona Corlu şi Ergene.

 DSC_0188

Festivalul Naţional al Şanselor Tale, ediţia a XV-a

21.11.2014

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa organizează, în perioada 24-30 noiembrie 2014, a XV-a ediţie a Festivalului Naţional al Şanselor Tale, manifestare naţională derulată sub genericul „Oportunităţi de dezvoltare personală prin educaţie nonformală”.

Astfel, în peste 70 de unităţi de învăţământ din municipiul şi judeţul Constanţa se vor desfăşura activităţi la care vor participa 14.894 de elevi, profesori, părinţi şi reprezentanţi ai partenerilor educaţionali.

La multe dintre aceste activităţi dedicate învăţării în contexte nonformale vor fi prezenţi şi inspectorii şcolari, alături de reprezentanţi ai autorităţilor locale, ONG-uri, instituţii de cultură, fundaţii, asociaţii sportive, de părinţi.

Program activitati festival 2014 CT-2

Firmele de exerciţiu constănţene, prezente la Târgul de turism „Vacanţa”, ediţia a V-a

20.11.2014

Cu prilejul celei de-a V-a ediţie a Târgului de turism „Vacanţa”, din perioada 21-23 noiembrie 2014, organizat de către Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa la Maritimo Shopping Center, 15 firme de exerciţiu din unităţile de învăţământ liceal cu profil Servicii vor participa cu un stand pus la dispoziţie de  către organizatori.

Astfel, din municipiul Constanţa vor fi implicate următoarele unităţi şcolare: Colegiul Comercial „Carol I”, Liceul Tehnologic „C. A. Rosetti”, Liceul Tehnologic „V. Madgearu”, Liceul Tehnologic Gheorghe Miron Costin”, Liceul Tehnologic Ioan N. Roman”, iar din judeţ sunt Liceul Tehnologic „N. Dumitrescu” Cumpăna şi Colegiul Dobrogea Castelu.

Prin participarea la acest târg, elevii demonstrează că sunt interesaţi de formarea competenţelor specifice, dezvoltarea profesională, dar şi de noile situaţii de învăţare create de interacţiunea directă cu publicul şi operatorii economici din domeniu.

Sancțiuni aplicate elevilor de la Școala Gimnazială Nr. 1 Sinoe

20.11.2014

În urma incidentului, din data de, 18.11.2014, de la Școala Gimnazială Nr. 1 Sinoe (structură a Liceului Tehnologic „Mihai Viteazul”), membrii Consiliului profesoral ai unității școlare au hotărât sancționarea celor trei elevi implicați în incident cu scăderea notei la purtare la 7 (șapte) și, totodată, eliminarea de la cursuri pentru o perioadă de trei zile. Elevii eliminați de la cursuri vor desfășura activități în cadrul bibliotecii școlii și Grădiniței Sinoe, sub supravegherea unui cadru didactic.

Pentru ceilalți elevi din clasă, care au fost martori la incident și nu au anunțat cadrele didactice, s-a propus scăderea notei la purtare la 9 (nouă), rămânând ca situația să se schimbe în funcție de evoluția fiecărui elev până la sfârșitul semestrului.

Menționăm că  marți, 18 noiembrie,  în intervalul 10.50 – 11.00, între două eleve din clasa a VIII-a,  de la Școala Gimnazială Nr. 1 Sinoe, a avut loc un incident în sala de clasă. Acest eveniment nu a fost anunțat profesorului de serviciu, profesorului diriginte, coordonatorului de structură sau oricărui alt cadru didactic. Ulterior, după terminarea cursurilor, după ora 12.50, între cele două eleve a avut loc un alt incident, acestea luându-se la bătaie în drumul spre domiciliu, pe stradă. Conflictul a fost filmat de către o altă elevă, înregistrare care a fost arătată părinților elevei agresate.

De asemenea, precizăm că la nivelul Inspectoratul Școlar Județean Constanța s-a dispus începerea unei anchete  cu privire la faptele semnalate.

 

Cursuri de iniţiere în gastronomia turcească

18.11.2014

Yunus Emre Enstitüsü – Centrul Cultural Turc Constanța invită elevii constănțeni, începând cu data de 22 noiembrie 2014, la un curs de gătit mâncăruri turcești.

Cursul constă în parcurgerea a 16 ore, timp  de 8 săptămâni și va avea loc în zilele de sâmbătă, între orele 13:00-15:00, la Hotel Ibis Constanța (Str. Mircea cel Bătrân, nr. 39 B-41). Pentru înscriere, sunt necesare analize medicale de coprocultura. İnscrierile se fac până vineri 21 noiembrie 2014.

Mai multe informaţii, cu privire la cursuri, le puteţi obţine de la persoanele abilitate ale Yunus Emre Enstitüsü – Centrul Cultural Turc Constanța. (Tel: 0341 730 275, e-mail: kostence@yunusemrevakfi.com.tr, Str. M. Eminescu nr.2, Constanța).

 

Proiect sportiv „Campioni, sport, distracţie”

17.11.2014

1 (5)

În data de 14.11.2014, la Complexul Sportiv Tomis „Flămânda” din Constanţa, s-a desfăşurat proiectul sportiv „Campioni, sport, distracţie”, organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Constanta, în parteneriat cu „A.S. Sana Sport”.

Astfel, în intervalul orar 10,00-12,30, 220 de copii din grădiniţele şi şcolile constănţene s-au întrecut în activităţi sportive ce au constat în jocuri, ştafete şi parcursuri aplicative.

Prezent la eveniment, inspectorul şcolar pentru educaţie fizică, prof.Dragoş Ciucan, a menţionat că toţi participanţii au fost premiaţi de către organizatori.

 1 (12)

„Săptămâna legumelor şi a fructelor donate”, ediţia a VI-a

14.11.2014

În săptămâna 17- 22.11.2014, unităţile de învăţământ din municipiul şi judeţul Constanţa implicate în programul educaţional – Strategia Naţională de Acţiune Comunitară (SNAC), iniţiat de Ministerul Educaţiei Naţionale, vor desfăşura campania socială Săptămâna legumelor şi a fructelor donate”.

Ajunsă la cea de a VI-a ediţie, activitatea constă în strângerea de legume şi fructe de către elevi şi profesori voluntari şi donarea acestora familiilor aflate în dificultate, instituţiilor care se ocupă de ocrotirea şi îngrijirea copiilor instituţionalizaţi.

 snac romania (1)

Inspectorul școlar general, prof. dr. Răducu Popescu, prezent la Conferinţa judeţeană a liderilor SLSIP Constanţa

13.11.2014

IMG-20141113-WA0000

Inspectorul școlar general, prof. dr. Răducu Popescu, a fost invitat marți, 11 noiembrie 2014, la Conferința județeană a liderilor Sindicatului Liber al Salariaților din Învățământul Preuniversitar din Constanța, care a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor.

În deschiderea conferinței, inspectorul școlar general a  evidențiat câteva  aspecte de actualitate din preocupările specifice Inspectoratului Școlar Județean, a prezentat proiectul MEN privind dezvoltarea profesională a personalului didactic, didactic auxiliar și a răspuns întrebărilor adresate de către liderii de sindicat din unitățile școlare.

 

 

← Older