Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Activități Recente

Festivitatea de deschidere a Târgului de Ştiinţe

10.04.2014  

DSC01316

Joi, 10 aprilie a.c., la Palatul Copiilor, a avut loc cea de-a doua ediţie a „Târgului de Ştiinţe” din cadrul proiectului educativ judeţean „Miracolul Ştiinţelor”, la care au participat 139 de elevi ai claselor VI-XII coordonaţi de 27 de cadre didactice din 14 unităţi de învăţământ din municipiul şi judeţul Constanţa şi de la Palatul Copiilor.

Cu acest prilej, inspectorul şcolar general adjunct, prof.Mircea Vrană, prezent la festivitatea de deschidere a declarat: „Mă bucur că ne revedem la cea de-a doua ediţie a celui mai important concurs de realizări ale copiilor pentru că ştiinţa se învaţă de la clasa I. Ştiinţa ne învaţă despre viaţă, despre natură şi, pe măsură ce trec anii, ideile copiilor se pot materializa în diverse lucruri care ne vor fi de folos. Faţă de anul trecut, remarc mult mai multe obiecte şi dispozitive realizate de copii. Îi felicit pe elevi pentru dăruirea şi stăruinţa cu care au lucrat şi pe profesorii şi părinţii care au fost alături în realizarea lucrărilor”.

De asemenea au mai fost prezenţi, prof. univ. dr. Mihai Gîrţu şi doamna conf.univ.dr. Rodica Vlădoiu de la Facultatea de Ştiinţe Aplicate şi Inginerie din cadrul Universităţii Ovidius” Constanţa, directorul Mustafa Ilhan de la Palatul Copiilor, inspectorul şcolar pentru chimie, prof. Gabriela Micu, inspectorul şcolar pentru fizică, prof. Mădălina Ivănescu, cadre didactice, precum şi elevi de la unităţile şcolare înscrise în concurs.

În program au fost incluse şi câteva momente artistice desosebite susţinute de elevi de la Şcoala Gimnazială Nr.30 „Gheorghe Ţiţeica” şi de trupa de dans de la Palatul Copiilor.

DSC01331