Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Activități Recente

Elevii constănţeni de 10 la Evaluarea Naţională, premiaţi la Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa

16.07.2014

DSC01795

Inspectorul şcolar general, prof.dr. Răducu Popescu, i-a premiat, marţi, 15 iulie a.c., pe cei şapte elevi din Constanţa care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională din acest an şcolar: Horia Băran, Maria Alexandra Dumitriu, Claudiu-Mihai Popa, Ferda Memet – de la  Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, Ioana Ilie, de la Şcoala Gimnazială Nr.7 „Remus Opreanu“, Sorina Ioana Milea, de la Şcoala Gimnazială Nr.30 „Gheorghe Ţiţeica“ şi Lia Cristina Popescu, de la Şcoala Gimnazială Nr.38 „Dimitrie Cantemir“. Premierea a avut loc în cadrul unei videoconferinţe cu ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, și cu ministrul delegat, Mihnea Costoiu, în prezenţa jurnaliştilor.

Cu acest prilej, inspectorul şcolar general a adresat felicitări celor şapte absolvenţi de gimnaziu merituoşi, profesorilor coordonatori de la clasă prezenţi, directorilor, dar şi părinţilor care le-au fost alături. Premiile au constat în diplome de excelenţă şi bani – 2.000 de lei pentru fiecare absolvent  – sumele fiind alocate ca urmare a aprobării de către Guvernul României, în şedinţa din 9 iulie, a Hotărârii de Guvern prin care a fost  stabilită acordarea de premii în bani tuturor absolvenţilor de clasa a VIII-a care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională. Totodată, inspectorul școlar general, prof. dr. Răducu Popescu, a acordat câte o diplomă de excelență  celor 10 profesori care i-au îndrumat pe elevi: Nistorescu Mariana, Luminița Belcin,  Contanu Mihai,  Zîrnă Cătălin  de la  Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”.  Cușa Corina, Sava Săftica  de la Școala Gimnazială Nr. 7 „Remus Opreanu”, Buta Aida, Sîrbu Diana  de la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gh. Țițeica”, Cucliciu Zoe  și Stanca Doina de la Școala Gimnazială Nr. 38 „D. Cantemir”.

În acest sens, unii dintre elevii premiaţi au declarat: Am participat la foarte multe olimpiade şi concursuri şcolare, şi din acest motiv, mi-a fost mult mai uşor la Evaluarea Naţională. Am învăţat şi am muncit foarte mult pe parcursul anilor de studiu, mai ales, în ultimul an şcolar, în clasa a VIII-a. Acest rezultat este totodată şi meritul profesorilor care m-au pregătit şi îndrumat” – Popescu Lia-Cristina de la Şcoala Gimnazială Nr. 38 D.Cantemir”; Mi-am dorit foarte mult să obţin note de 10 la Evaluarea Naţională. Pentru mine este o adevărată performanţă. Sunt convins că învăţând, mai departe, tot la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân”, acest liceu îmi va oferi multe oportunităţi în viitor, cum ar fi să ajung la o facultate bună” – Popa-Claudiu Mihai de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân”; Să fiu elev de 10 îmi dă încredere în mine şi ştiu că pot avea aceeaşi performanţă şi la examenul de bacalaureat. Am lucrat foarte mult la limba şi literatura română şi la matematică. În toată această perioadă m-au sprijinit atât profesorii, cât şi părinţii şi ştiu că vor face acest lucru şi peste 4 ani”Băran Horia de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân”.

DSC01799