Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Activități Recente

Stagii de practică gratuite pentru elevii constănţeni

18.07.2014

DSC01812

Inspectorul şcolar general adjunct, prof.Irinela Nicolae, alături de inspectorul şcolar pentru învăţământ profesional şi tehnic, prof. Gabriela Neagu, a participat, ieri, 16 iulie a.c., la conferinţa de lansare a proiectului „Stagii de practică pentru integrarea elevilor şi studenţilor pe piaţa muncii”, cofinanţat din Fondul Social European prin POSDRU 2007-2013.

Cu acest prilej, inspectorul şcolar general adjunct, prof.Irinela Nicolae, a declarat „rolul meu astăzi este de a vă aduce salutul şi încurajarea totală din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa şi, în acelaşi timp, de a ne manifesta bucuria vizavi de faptul că o unitate de educaţie face parte dintr-un proiect atât de important. Sunt convinsă că acest proiect va răspunde nevoilor educaţionale la nivelul judeţului Constanţa şi, totodată, îşi va atinge scopurile clar definite. Doresc mult succes proiectului.”

Proiectul este implementat de Institutul pentru Dezvoltarea Resurselor Umane în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Ioan N.Roman” şi se desfăşoară pe o perioadă de 18 luni, având un buget de aprox 400.000 de euro. Potrivit reprezentanţilor IDRU, obiectivul proiectului este de a dezvolta aptitudini de muncă pentru elevi şi studenţi, în scopul creşterii inserţiei mai rapide pe piaţa muncii. Astfel, 375 de elevi şi studenţi vor beneficia de programe de orientare şi consiliere profesională, precum şi de stagii de practică gratuite în activităţi economice, de estetică şi igienă corporală, activităţi de mecanică, alimentaţie publică, turism şi industrie textilă.

La rândul ei, directorul Liceului Tehnologic „Ioan.N.Roman”, prof. Daniela Flonder, partener al proiectului, a menţionat: „Este pentru prima dată când liceul nostru este implicat într-un astfel de proiect cu finanţare europeană. Misiunea noastră, ca dascăli, nu înseamnă doar să asigurăm o bază teoretică elevilor noştri, ci să-i „echipăm” cu deprinderi practice, să le oferim cadrul necesar, instrumentele de care au nevoie pentru a-şi exersa abilităţile şi pentru a fi, astfel, pregătiţi pentru prima lor zi de muncă. Avem convingerea că prin astfel de programe de practică, elevii vor avea mult mai multă încredere în forţele proprii şi se vor simţi mult mai bine pregătiţi în momentul angajării”.

La eveniment au mai participat Sorin Chiriţă, coordonator Pol Creştere Constanţa, Lucia Ruxandaru, director executiv IDRU, Emilia Murineanu, director executiv AJOFM Constanţa, Ion Blană, manager de proiect, directori de unități de învățământ, cadre universitare, oameni de afaceri, elevi și studenți.

DSC01809