Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Comunicate de presă

Proba scrisă la disciplina limba şi literatura română, sesiunea august-septembrie 2014

25.08.2014

Luni, 25 august a.c., 1.434 de candidaţi au susţinut proba scrisă la disciplina limba şi literatura română. La această probă, 7 candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă şi tentativă de fraudă (telefoane mobile şi materiale informative), astfel: 4 candidaţi din centrul de examen-Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, 1 candidat – Liceul Cobadin, 1 candidat – Liceul Tehnologic „C.A.Rosetti”, 1 candidat – Liceul Teoretic „Callatis” Mangalia.

Potrivit Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat, cei 7 candidaţi care au fost eliminaţi de la examen, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, au pierdut dreptul de a susţine examenul de bacalaureat în următoarele două sesiuni.

Conform calendarului, miercuri, 27 august a.c., 1.510 candidaţi au dreptul să participe la proba obligatorie a profilului, astfel: 1.335 de absolvenţi la matematică şi 175 de candidaţi la istorie. Examenul se încheie vineri, 29 august a.c., cu proba la alegere a profilului şi specializării –  proba E)d).