Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Activități Recente

Inspectorul şcolar general, prof. dr. Răducu Popescu, prezent la conferinţa privind educaţia financiară

6.09.2014

DSC01922

Inspectorul şcolar general, prof. dr. Răducu Popescu şi inspectorul şcolar general adjunct, prof. dr. Iris Sarchizian, au participat vineri, 5 septembrie, în Aula „Gavrilă Rican” a Universităţii Maritime  din Constanţa la  conferinţa publică pe teme de educaţie financiară din cadrul proiectului „Academica BNR”.

La eveniment au fost prezenţi guvernatorul BNR, academician Mugur Isărescu, ministrul Educaţiei Naţionale, prof. univ. dr. Remus Pricopie, ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, directori de unităţi de învăţământ preuniversitar din judeţul Constanţa alături de cadre didactice, profesori de specialitate din universităţile partenere, precum şi reprezentanţi ai mediului de afaceri şi bancar.

În cadrul conferinţei au fost susţinute alocuţiuni având ca temă principală educaţia financiară în sistemul de învăţământ preuniversitar şi universitar în baza protocolului de cooperare între Banca Naţională a României şi Ministerul Educaţiei Naţionale, semnat anul trecut, în luna noiembrie.

Cu acest prilej, ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a precizat că „În luna martie, anul acesta, România a câştigat un premiu internaţional Global Word pentru Financial Education, premiu care a fost acordat la New York, reprezentând o recunoaştere internaţională a faptului că o colaborare de succes dintre MEN, Banca Naţională, Junior Achievement şi alte instituţii din România şi din străinătate, a dus ca zeci de mii de tineri elevi din ţară, începând cu grădiniţa şi terminând cu liceul, să beneficieze de cursuri de educaţie financiară. Eu cred că este important ca tinerii, din ziua de azi, să înveţe ce înseamnă banul, un mecanism financiar sau antreprenoriatul, şi cred că, în timp, toată lumea va beneficia de pe urma acestui proces de educaţie”.

În partea a doua a conferinţei, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a vorbit despre importanţa comunicării şi a educaţiei financiare în activitatea băncilor centrale.

DSC01926