Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Activități Recente

Inspectorul şcolar general, prof.dr.Răducu Popescu, prezent la redeschiderea Şcolii Primare Vadu

23.09.2014

DSC01988

Marţi, 23 septembrie a.c., inspectorul şcolar general, prof.dr. Răducu Popescu, împreună cu inspectorul şcolar pentru învăţământ primar, prof.Mihaela Anghelescu şi inspectorul şcolar pentru educaţie fizică, prof.Dragoş Ciucan, a fost prezent la redeschiderea Şcolii primare Vadu (structură a Școlii Gimnaziale „Gheorghe Lazăr” din Corbu). La eveniment au participat primarul localităţii Corbu, Marian Gălbinaşu, directorul unităţii şcolare alături de părinţii elevilor şi reprezentanţi ai presei locale.

Cu acest prilej, inspectorul şcolar general a menţionat părinţilor prezenţi că redeschiderea Şcolii primare Vadu se datorează implicării Primăriei Corbu şi a Consiliului Local cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa. „Redeschiderea unităţii şcolare închisă temporar, în anii precedenţi, este un prilej de bucurie pentru părinţi, în principal pentru copii şi pentru noi, cadrele didactice. Ne vom asigura că le vom oferi un învăţământ de calitate. Totodată îi felicit pe părinţi, Primăria şi Consiliul care au participat la această iniţiativă de a redeschide această unitate şcolară necesară în judeţul Constanţa. O unitate şcolară cu tradiţie, clădită în 1923. Pe de altă parte, vizitând clasele unde sunt mici şcolari, am constatat că au nevoie de unele dotări şi, vom iniţia, în acest sens, o Caravană sau o acţiune de colectare a mijloacelor utilizate în educaţie şi cred că fiecare şcoală are posibilitatea să contribuie cu ceva pentru a oferi copiilor din acest sat o educaţie de calitate”.

Potrivit directorului unităţii de învăţământ, prof. Badea Elena, în prezent, în unitatea şcolară, învaţă simultan 25 de elevi –clasă pregătitoare, clasa I şi clasa a II-a, şi 15 elevi –clasele a III-a şi a IV-a.

„Vreau să mulţumesc domnului inspector şcolar general care ne-a ajutat foarte mult în redeschiderea şcolii pentru că speranţe prea mari nu mai aveam. Erau 27 de km pe care trebuia să îi parcurgă copilul meu în fiecare zi. Foarte obositor. Astăzi am retrăit bucuria de a revedea această şcoală din nou deschisă”, a declarat Ilie Gabriela, părinte.

La rândul său, primarul localităţii Corbu, Marian Gălbinaşu, a mulţumit Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa pentru sprijinul acordat în redeschiderea unităţii şcolare. Ne dorim ca şi grad de acumulare de cunoştinţe să fie un progres evident. Pe fondul liniştii pe care au căpătat-o părinţii prin redeschiderea în acest an şcolar a unităţii de învăţământ, sperăm ca rezultatele noastre să fie din ce în ce în ce mai bune. Nu în ultimul rând, suntem bucuroşi să ştim că, în cursul zilei de astăzi, ni se va repartiza şi un microbuz şcolar care ne era foarte necesar întrucât aveam două trasee diferite de mers privind naveta cu elevii”.

DSC01993