Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Activități Recente

Alte patru microbuze şcolare au fost repartizate

microbuze_09

Marţi, 23 septembrie a.c., încă patru microbuze destinate transportului elevilor au fost repartizate localităţilor Corbu, Dobromir, Deleni şi Chirnogeni. Cu acest prilej, inspectorul şcolar general, prof.dr.Răducu Popescu, împreună cu vicepreşedintele CJC, Cristinel Dragomir, şi prefectul judeţului Constanţa, Radu Volcinschi, a înmânat, pe rând, primarilor cheile microbuzelor şcolare.

În acest sens, inspectorul școlar general, Răducu Popescu, a declarat că microbuzele noi sunt extrem de necesare pentru elevi, în condiţiile în care mulţi dintre ei rămâneau între localităţi din cauza uzurii avansate a unor autovehicule. Prezenţa acestor microbuze este foarte importantă pentru obţinerea unor rezultate mai bune, pentru timpul scurt şi siguranţa cu care sunt transportaţi copiii din localităţile din care vin către unităţile şcolare şi înapoi. Este un sprijin real pentru şcoală, pentru comunitate, o promisiune respectată de către Guvernul României”.

La rândul său, vicepreşedintele CJC, Cristinel Dragomir, a menţionat că microbuzele şcolare noi sunt distribuite prin program guvernamental. Continuă programul început de Guvernul României. Imediat ce au venit aceste microbuze, i-am chemat pe primari să le ia, pentru că școala a început deja, iar copiii au neapărată nevoie de ele, pentru că trebuie să ajungă în timp util la cursuri”.

Totodată, primarii s-au arătat încântați de microbuzele şcolare primite de la Guvern. Suntem nevoiți să facem două curse dimineața, două la terminarea orelor de curs pentru că transportăm elevii începând de la clasa a II-a până la clasa a VIII-a. Avem 34 de copii care ar trebui transportați la liceul din Negru Vodă și cu această ocazie cred că vom reuși să-i ducem și pe ei“, a spus Gheorghe Manta, primarul din Chirnogeni.

Până la sfârşitul acestui an, 34 de microbuze şcolare noi vor mai fi repartizate primăriilor din judeţul Constanţa.

 DSC02010