Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Activități Recente

Inspectorul şcolar general, prof.dr.Răducu Popescu, prezent la cea de-a doua ediţie a schimbului cultural Peace Boat

11.09.2014

15171045630_b40bfb0fac_c

Inspectorul şcolar general, prof.dr.Răducu Popescu, a fost prezent, în data de 11 septembrie a.c., la cea de-a doua ediţie a schimbului cultural Peace Boat, organizată de Asociaţia Sakuranbo din Constanţa şi Universitatea Bucureşti cu sprijinul Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân”. La manifestarea culturală au participat 40 de japonezi sosiţi pe vasul de croazieră şi 40 de elevi şi studenţi români din partea instituţiilor de învăţământ.

În prima parte a zilei, însoţiţi de elevii de la unitatea şcolară, japonezii au avut plăcerea de a vizita centrul vechi al Constanţei, Cazinoul şi alte obiecte atractive de la malul mării, iar în a doua parte a programului, ca mulţumire pentru ospitalitatea şi bucuria cu care au fost întâmpinaţi, vizitatorii au pregătit câteva ateliere culturale pentru elevi: origami, yukata (kimono simplificat de vară), shodo (caligrafia japoneză) şi alte jocuri cu specific nipon. Ca şi la prima ediţie, invitaţii au gustat tradiţionalele sarmale şi papanaşi, au avut ocazia să îmbrace costumul tradiţional dobrogean şi s-au delectat cu dansurile tradiţionale româneşti performate de elevii Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân”.

La finalul evenimentului, într-un gest de perfectă armonie interculturală atât românii, cât şi japonezii au dansat „Hora românească” şi dansul japonez tradiţional „O-bon odori.

 15171159390_59c9c45315_c