Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Activități Recente

Educaţie pentru toți cei mici şi mari, pe două roţi

5.10.2014

56

Sâmbătă, 4 octombrie a.c., aproximativ 900 de preşcolari şi şcolari între 5 şi 10 ani, însoţiţi de părinţi şi cadre didactice au participat la activitatea sportivă Eveniment sportiv pentru toţi, pe două roţi – organizată de Inspectoratul Şcolar Județean Constanţa, în parteneriat cu SC Edu Soft Marketing SRL, Primăria Municipiului Constanța şi Consiliul Local Constanţa.

Echipaţi corespunzător, cu tricouri inscripţionate cu numerele de concurs, cotiere, genunchiere şi cască de protecţie, micii biciclişti au dat dovadă de mult curaj, în parcurgerea traseului, sub forma unei plimbări, de aproape 3 km din zona Complexului Perla Mamaia până în dreptul Hotelului Rex, fiind încurajaţi şi supravegheaţi permanent de părinţi şi profesori. La sosire, cei care au dorit, au trecut şi printr-o probă sportivă de îndemânare – slalom cu bicicleta printre jaloane.

Prezent la eveniment, inspectorul şcolar general, prof. dr. Răducu Popescu, a declarat: Evenimentul organizat astăzi împreună cu reprezentanţii editurii Edu Soft este unul dintre multele evenimente iniţiate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, în această perioadă, cu prilejul aniversării Zilei Mondiale a Educaţiei. Este o acţiune sportivă în care i-am adus pe părinți aproape de propriii copii, de învățători, de educatoare, de noi, dascălii. O relație bună între familie și școală este garanția unor rezultate bune la învățătură și educația nu poate fi completă fără a avea și această dimensiune a activităților comune, a momentelor în care efortul părinţilor constă în susţinerea copilului. Copilul, la rândul lui, simte că este aproape de părinţi într-un moment plăcut, într-o activitate desfăşurată în aer liber alături de cadrele  didactice şi de cei care susţin mişcarea“.

La rândul său, directorul general al Editurii Edu, prof. dr. Ciprian Năprădean, s-a arătat încântat de participarea într-un număr atât de mare a elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice, depăşind astfel aşteptările sale. „Este un eveniment frumos prin care arătăm că putem sărbători şi altfel Ziua Educaţiei, prin mişcare. Nu ne-am dorit, neapărat, să organizăm o competiţie în adevăratul sens al cuvântului, ci mai degrabă, o plimbare în aer liber. Părinţii şi copiii să iasă la o mişcare de sâmbătă, de weekend, în care toţi să fie fericiţi şi să se bucure de soare. Pentru noi fiecare copil a fost un campion. Suntem la prima ediţie şi sperăm să devină, în timp, o tradiţie”.

La final, toţi participanţii au fost medaliaţi, iar cei mai buni dintre ei au primit diplome şi cupe. Festivitatea de premiere a cuprins şi un program artistic deosebit cu muzică uşoară, fanfară, recitare de poezii, oferit atât de cercurile Palatului Copiilor, cât şi de participanţi.

 92