Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Activități Recente

Elevii de la liceele tehnologice vor face practică în unităţile de turism de pe litoral

11.10.2014

DSC02230

Vineri, 10 octombrie 2014, în sala de conferințe a Hotelului „Royal”, inspectorul şcolar general, prof. dr. Răducu Popescu, a încheiat un protocol de colaborare cu președintele Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral – Delta Dunării, Corina Martin, prin care elevii de la liceele tehnologice cu profil turism şi servicii vor avea posibilitatea să facă practică în unitățile de turism de pe litoral.

Potrivit președintelui ALDD, Corina Martin, acest protocol va aduce beneficii atât în slujba educației, cât și în slujba turismului românesc. „Protocolul încheiat astăzi va face posibil accesul elevilor din unitățile școlare în unitățile de turism din județul Constanța: hoteluri, restaurante, cluburi de noapte, agenții de turism și unități de alimentație publică. Vrem specialişti mai bine pregătiţi în turismul românesc şi în turismul de pe litoral. La fel, ne dorim ca de pe băncile şcolilor din Constanţa, să iasă absolvenţi mai bine pregătiţi pentru activitatea practică. Cred că ne întindem fiecăruia o mână și în foarte scurt timp veți vedea în practică, la lucru efectiv, elevi din liceele constănțene în unitățile noastre”.

La rândul său, inspectorul şcolar general, prof. dr. Răducu Popescu, a declarat: „Preocuparea noastră este de a oferi elevi bine pregătiţi, astfel încât după ce ies de pe băncile școlii  și se angajează, să poată oferi servicii de calitate, lucru care este atât în beneficiul angajatorului, angajatului, cât și turistului. Urez succes tuturor unităţilor şcolare care vor veni şi vor face practică în turism şi ne dorim ca, în cel mai scurt timp, absolvenţii noştri bine pregătiţi să ofere serviciile dorite de turişti.”

În acest sens, prima unitate de învăţământ care a semnat un protocol cu ALDD este Liceul Tehnologic „N. Dumitrescu” din Cumpăna. „Suntem încântați că am semnat acest protocol. Proiectul nostru este cuprinzător. Vrem să facem lecții-vizită pentru cei mici și, bineînțeles, practică pentru elevii de liceu, pe cele trei domenii: hoteluri, restaurante și mai ales agenții de turism”, a declarat directorul Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu”, prof. Irina Pavel.

Prezentă la eveniment, inspectorul şcolar pentru învăţământ profesional şi tehnic, prof. dr. Gabriela Neagu, a menţionat că următoarele licee de stat cu profil turism şi servicii care vor semna astfel de parteneriate sunt: Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu”, Liceul Tehnologic „C.A. Rosetti”, Colegiul Comercial „Carol I”, dar și Liceul Teoretic Techirghiol.

DSC02243