Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Activități Recente

Şedinţa cu directorii de unităţi şcolare

15.10.2014

DSC02261

Marţi, 14 octombrie a.c., la Colegiul Naţional de Arte Regina Maria”, a avut loc şedinţa cu directorii unităţilor de învăţământ din judeţul Constanţa. Inspectorul şcolar general, prof.dr.Răducu Popescu, inspectorii şcolari adjuncţi- prof. Irinela Nicolae şi prof.Iris Sarchizian au avut-o drept invitat pe doamna prof.univ.dr. Ecaterina Andronescu, preşedintele Comisiei pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport, Senatul României la şedinţa cu directorii.

Înainte de prezentarea raportului de activitate al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, inspectorul şcolar general i-a felicitat şi le-a mulţumit directorilor pentru activitatea desfăşurată în anul şcolar 2013-2014. „Coeziunea şi echipa pe care o faceţi din cancelaria dvs vor fi factorii care vor normaliza sistemul de învăţământ preuniversitar. Este important ca toate subiectele discutate la fiecare şedinţă să fie transmise, mai departe, cadrelor didactice din unitatea dumneavoastră de învăţământ pentru că doar aşa ne putem uni eforturile şi ne putem realiza obiectivele”. De asemenea, inspectorul şcolar general a punctat existenţa unei comunicări eficiente şi benefice între directori şi inspectorii şcolari.

Conform agendei de lucru, inspectorul şcolar adjunct, prof.dr. Iris Sarchizian, a prezentat planul managerial pentru anul şcolar 2014-2015, iar inspectorul şcolar adjunct, prof.Irinela Nicolae, a vorbit despre graficul de monitorizare şi control pentru acest an şcolar.

În cuvântul său, prof.univ.dr. Ecaterina Andronescu a punctat aspecte legate de învăţământul preuniversitar, printre care: apropierea profesorului de elev prin platforme de videocursuri, fomarea personalităţii elevului de către profesorul de la clasă pentru a fi adaptabil la schimbările permanente de pe piaţa muncii, transferul de bune practici de la şcoli la licee printr-o înfrăţire a lor. Trăim una dintre cele mai agitate perioade din istoria învăţământului românesc unde apar schimbări de la o zi la alta. Trebuie să facem în aşa fel încât elevul să se adapteze şcolii, să păstrăm elementele fundamentale şi să adaugăm ceea ce contribuie, pe parcurs, la formarea personalităţii acelui elev”.

Totodată, prof.univ.dr.Ecaterina Andronescu le-a cerut directorilor să realizeze cât mai multe proiecte educaţionale pe fonduri europene. Este important ca şcolile să fie sprijinite să scrie cât mai multe proiecte pentru absorbţia fondurilor europene”.

La finalul şedinţei, doamna senator, prof. univ.dr. Ecaterina Andronescu a răspuns întrebărilor adresate de directorii unităţilor şcolare.

DSC02258