Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Activități Recente

Şcoala Gimnazială Nr.30 a donat materiale didactice celor 41 de elevi ai Şcolii Primare din Vadu

22.10.2014

DSC02306

Miercuri, 22 octombrie a.c., două camioane încărcate cu mai multe multe materiale didactice (băncuțe, table, rechizite, cărți, planșe, calculator, imprimantă, televizor, îmbrăcăminte) donate de elevii Școlii Gimnaziale Nr. 30 „Gh. Țițeica” din Constanța, au ajuns la cei 41 de elevi ai Şcolii Primare din Vadu, comuna Corbu. În acest sens, directorul unităţii şcolare, prof. Dragnea Aneta, şi-a exprimat bucuria de a fi prima unitate de învăţământ care deschide o campanie de strângere de materiale pentru elevii şi cadrele didactice din mediul rural, iniţiată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa. „Ideea aparţine inspectorului şcolar general, prof. dr. Răducu Popescu, care ne-a propus să o punem în practică. Noi am răspuns cu bucurie la această activitate, copiii noştri implicându-se foarte mult în strângerea materialelor. Astăzi, elevii de la Şcoala primară din Vadu primesc 44 de băncuţe cu tot atâtea scaune, rechizite, ghiozdane, penare, cărţi, un calculator cu o imprimantă, un televizor, chiar şi hăinuţe. Vom continua şi cu alte acţiuni, de sărbători, astfel încât să putem aduce bucurii în sufletele acestor copii”.

La rândul ei, directorul unităţii de învăţământ din Vadu, prof. Badea Elena, a mulţumit doamnei director al Şcolii Gimnaziale Nr. 30 „Gheorghe Ţiţeica”, dar şi inspectorului şcolar general, prof. dr. Răducu Popescu pentru iniţiativa de a ajuta şcolile din mediul rural cu materiale didactice din alte unităţi şcolare.

Prezent la eveniment, inspectorul şcolar general, prof.dr. Răducu Popescu, a felicitat conducerea, profesorii, dar şi asociaţia de părinţi de la Şcoala Gimnazială Nr. 30 „Gh. Țițeica” din Constanța pentru implicarea lor în această acţiune de colectare a mijloacelor utilizate în educaţie. „Datoria mea este să creez acel cadru prin care unităţi şcolare să-şi exprime sprijinul către alte şcoli din mediul rural. Sunt încântat să văd că elevii Şcolii Gimnaziale Nr.30 au donat cu multă plăcere şi bucurie cărţi, penare, ghiozdane, dar şi alte rechizite către alţi elevi dintr-o altă unitate şcolară. Mergem mai departe cu acest proiect stabilind ca, în perioada următoare, copiii din Şcoala Gimnazială Nr.30, împreună cu părinţii, să vină la şcoala din Vadu, să viziteze gospodăriile din acest sat, iar la rândul lor, copiii din Vadu să meargă la Şcoala Gimnazială Nr.30 şi să desfăşoare activităţi comune”.

Totodată, inspectorul şcolar general a menţionat că şi alte unităţi de învăţământ vor urma modelul Şcolii Gimnaziale Nr.30 „Gheorghe Ţiţeica” de a ajuta la completarea condiţiilor favorabile unui act educaţional eficient.

DSC02366