Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Activități Recente

200 de cadre didactice pensionate au participat la spectacolul „Pentru Tine, Dascăle!”, ediţia a III-a

5.12.2014

DSC02499

Pentru al treilea an consecutiv, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a organizat joi, 4 decembrie a.c., la Teatrul de Stat din Constanţa, spectacolul intitulat „Pentru tine, Dascăle!”, ediţia a III-a, dedicat cadrelor didactice pensionare din judeţul Constanţa cu prilejul Zilei Naţionale a României.

În deschidere, inspectorul şcolar general, prof.dr.Răducu Popescu, a declarat că „Astăzi (n.r.ieri) participăm la un eveniment extraordinar. 1 Decembrie este un moment de recunoştinţă patriotică pentru noi cadrele didactice care avem datoria de a cultiva sentimentul de patriotism şi de mândrie naţională în rândul elevilor. Vă doresc multă sănătate şi La mulţi ani!”.

Pe scena Teatrului de Stat a urcat şi profesorul de limba română, Olga Duţu, fost inspector şcolar general, în perioada 1979-1989, care a salutat iniţiativa Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa de a organiza un spectacol dedicat profesorilor pensionari. „Sunt copleşită de emoţie. De foarte mult timp nu m-am mai întâlnit cu comunitatea noastră în care mi-am petrecut 54 de ani din viaţă dedicându-mă formării copiilor noştri care la rândul lor formează copii. Vă doresc din suflet să fiţi sănătoşi la fel de dăruiţi şcolii aşa cum vă ştiu şi să rămână în istoria învăţământului românesc partea frumoasă prin tot ceea ce aţi format până acum şi mai cu seamă pentru viitorul acestei ţări[….]. Mă bucur mult că v-am reîntâlnit, felicit toţi colegii din învăţământul constănţean, pe directorii unităţilor de învăţământ, dar şi conducerea ISJ Constanţa pentru organizarea acestui eveniment atât de important pentru noi, cadrele didactice pensionare. Vă doresc sănătate, pace şi multe împliniri spirituale. Dacă numele noastre rămân în sufletele a trei sferturi dintre copiii pe care noi îi formăm, an de an, atunci merită să trăim pe acest pământ ”.

De asemenea, profesorul de limba şi literatură română, Vasile Coman, a menţionat „Constat alături de dumneavoastră că 4 decembrie începe să devină tradiţional. Vă mulţumim domnilor că aţi creat şi pentru noi, dascălii, această agoră, a celor care ştiu să preţuiască timpul prin copiii care i-au format de-a lungul anilor, de-a lungul existenţei lor. Fiecare dintre noi suntem un Domnu Trandafir căci fiecare am scris o pagină în istoria învăţământului românesc. Istoria mea începe acolo unde dealurile dobrogene sfârşesc printr-o întrerupere abruptă, iar văile se deschid ca nişte porţi imense ale unei împărăţii de stele, la Canlia, sat dobrogean, cu nume de fată […]”.

Spectacolul a cuprins şi câteva momente artistice oferite de elevi de la Palatul Copiilor Constanţa, de la Clubul Sportiv Şcolar nr.1, dar şi dansuri tradiţionale lipoveneşti susţinute de elevii şcolii cu clasele I-VIII Ghindăreşti.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanţa şi al Consiliului Judeţean Constanţa.

DSC02528