Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Activități Recente

Elevii constănţeni, încurajaţi să devină antreprenori

18.12.2014

DSC02681

Inspectorul școlar general, prof. dr. Răducu Popescu, a semnat joi, 18.12.2014, în Aula Magna  a Universității „Ovidius” din Constanța un protocol de colaborare privind proiectele „Locuri de muncă pentru TINEri” cu rectorul Universităţii „Ovidius”, prof.univ.dr. Sorin Rugină, dar şi cu domnul Florin Nicolae Jianu, fost ministru delegat pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii şi Turism.

La eveniment au mai participat Andreea Severa, şef birou România HUB, Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral Delta-Dunării, Iulian Gropoşilă, preşedintele Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Constanţa, George Fulina, şef Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie, Voicu Ion Valentin, consilier personal secretar de stat – coordonator Proiect Sud-Est, studenţi şi elevi – beneficiari ai proiectului.

Cu acest prilej, inspectorul şcolar general, prof.dr. Răducu Popescu, a declarat celor 300 de elevi prezenţi „Este un protocol extrem de important pe care îl încheiem astăzi pentru dumneavoastră, cei care absolviţi un liceu şi de pe urma căruia puteţi primi un sprijin pe care tinerii din Europa nu-l găsesc în alte ţări. Este o bună oportunitate pentru cei care doresc şi au această iniţiativă de a deveni antreprenori, de a începe o activitate pe cont propriu. Totodată, vă apropiaţi de momentul în care trebuie să vă luaţi viaţa în propriile mâini şi, cu seriozitate, să vă gândiţi la viitorul vostru”.

Obiectivul general al proiectului constă în creşterea gradului de ocupare a tinerilor absolvenţi şi creşterea adaptabilităţii acestora la primul loc de muncă după absolvire printr-o serie de activităţi integrate de informare, consiliere, acţiuni de mentorat la locul de muncă şi acordarea de subvenţii pentru plata salariilor. De asemenea, proiectele sunt în strânsă legătură cu obiectivul general al Axei Prioritare 2 a POSDRU 2007-2013: „creşterea ocupabilităţii persoanelor aflate în perioada de educaţie şi formare profesională iniţială, precum şi creşterea nivelului de calificare a persoanelor angajate pe piaţa muncii, în contextul societăţii bazate pe cunoaştere”.

La rândul său, iniţiatorul proiectului, domunul Florin Nicolae Jianu, fost ministru delegat pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii şi Turism a mulţumit elevilor şi studenţilor pentru prezenţa la eveniment şi, totodată, le-a transmis să-şi dezvolte cât mai multe abilităţi, fie ele antreprenoriale, fie de viitori angajaţi.

Totodată, reprezentanţii pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii şi Turism i-au sfătuit pe elevi să aibă mai mult curaj, încredere şi iniţiativă atunci când se gândesc să devină antreprenori.

Nu în ultimul rând, Andreea Severa, şef birou România HUB, le-a prezentat elevilor şi studenţilor, programele prin care ei sunt încurajaţi să-şi dezvolte propriile afaceri. „Prin acest protocol vrem să încurajăm anteprenoriatul în rândul dumneavoastră, a tinerilor şi să vă sprijinim în demararea unei afaceri. De asemenea, acest acord vă va permite să vă angajaţi mult mai repede după ce vă finalizaţi studiile care vă ajută să vă implementaţi la locul de muncă şi să vă deschideţi, ulterior, propria afacere”.

Elevii şi studenţii pot afla mai multe informaţii privind aceste programe de dezvoltare antreprenorială pentru tineri pe adresa www.imm.gov.ro.

 DSC02667