Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Comunicate de presă

Simularea probei scrise la Matematică sau Istorie, 2015

4.03.2015

Miercuri, 4 martie, în intervalul orar 9.00-12.00, a avut loc simularea probei scrise la cele două discipline, matematică (profil real) şi istorie (profil umanist). Proba la matematică a fost susţinută de 7.423 de elevi (clasa a XI-a – 3.374 şi clasa a XII-a – 4.049 ), iar la istorie s-au prezentat 2.233 de elevi  (clasa a XI-a – 1.013, clasa a XII-a –1.220 ).

Doi elevi, unul de clasa a XI-a de la Colegiul Tehnic „Tomis” şi altul de clasa a XII-a de la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” care susţineau proba la disciplina matematică au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă şi fraudă (fiţuici). De asemenea, un alt elev de clasa a XII-a de la Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu”, a fost eliminat pentru nerespectarea regulilor de desfăşurare a probei de matematică (deranjarea repetată a celorlaţi candidaţi din sală).

Vineri, 6 martie, se va desfăşura simularea probei scrise la alegere a profilului şi specializării: Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică (profilul real) şi Geografie, Filosofie, Economie, Psihologie şi Logică, argumentare şi comunicare (profilul umanist).