Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Activități Recente

Conferinţă de presă, 6 martie 2015

7.03.2015

DSC_4986

După întâlnirea cu directorii unităţilor şcolare, ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, prof. dr. Sorin Mihai Cîmpeanu, a participat la conferinţa de presă, alături de secretarul de stat pe învăţământ preuniversitar, prof. Vasile Şalaru.

Referitor la rezultatele simulării Evaluării naţionale, inspectorul şcolar general, prof. dr. Răducu Popescu, a declarat „După finalizarea acestor simulări urmează ca fiecare cadru didactic să identifice, cauza, precum şi subiectele care au fost mai dificile pentru a se relua acea parte din materie, printr-un program remedial care va fi întocmit după discuţiile avute de diriginte, cadrul didactic cu familia elevului”.

În ceea ce priveşte învăţâmântul profesional de trei ani, ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, prof. univ. dr Sorin Mihai Cîmpeanu, a declarat „Eu şi Ministerul Educaţiei din care fac parte vrem să schimbăm mentalitatea care există în prezent în legătură cu învățământul profesional. Învățământul profesional nu este o rută a eşecului şi nu este o formă de pedeapsă pentru tinerii care nu reuşesc să intre la liceu”.

Toate informaţiile privind strategia Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa de promovare a învăţământului profesional de 3 ani –  metodologia, calendarul admiterii, cifra de şcolarizare dar şi caravanele de informare şi consiliere eficientă a elevilor şi părinţilor, se găsesc pe adresa https://isjcta.ro/?cat=229.

Deplasarea ministrului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, în municipiul Constanţa, s-a încheiat cu o scurtă vizită la Şcoala Gimnazială Nr. 29 „Mihai Viteazul” şi la  Palatul Copiilor din Constanţa.

DSC_5110