Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Activități Recente

Ministrul Educației și Cercetării Științifice, în vizită de lucru la Constanţa

7.03.2015

DSC_2279

Prezent la Constanţa, ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, prof. univ. dr Sorin Mihai Cîmpeanu, alături de secretarul de stat pe învăţământ preuniversitar, prof. Vasile Șalaru, a avut vineri, 6 martie a.c., o şedinţă de lucru cu directorii de unităţi de învăţământ şi inspectorii şcolari ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa.

În calitate de gazdă, inspectorul şcolar general, prof. dr. Răducu Popescu, alături de inspectorul şcolar general adjunct, prof. Irinela Nicolae, a adresat „Bun venit!” invitaţilor, prezentând reuşitele învăţământului constănţean.

Cu acest prilej, noul ministru al Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice le-a vorbit directorilor de unităţi şcolare despre susţinerea învăţământului profesional şi tehnic, despre necesitatea revizuirii curriculei şi a simplificării ei, încadrarea pe posturi, elaborarea unei noi metodologii de calcul a costului standard per elev care să ţină seama de specificitatea fiecărui judeţ în parte şi, bineînţeles, despre modificarea metodologiei de normare. „Metodologia de normare trebuie să realizeze o legătură coerentă între populaţia şcolară şi numărul de posturi didactice, în scopul creşterii calităţii şi asigurării accesului la educaţie”, a declarat prof. univ. dr Sorin Mihai Cîmpeanu. În aces sens, ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a afirmat că „Faţă de numărul total de posturi aprobate la nivel naţional în sistemul de educaţie, s-a înregistrat o depăşire de 1.785 în cazul a 13 inspectorate şcolare. Este necesară o schimbare a modului de normare. Acolo unde populaţia şcolară este în creştere şi normele trebuie să fie în creştere, nu în scădere. La Constanţa, nu am înregistrat depășirea numărului de posturi şi nici a bugetului, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a realizat un bun management”.

La rândul său, secretarul de stat pe învăţământ preuniversitar, prof. Vasile Șalaru, a menţionat că, în acest an vor fi delocate, într-o primă etapă, 1.250 de posturi în sistemul de învăţământ preuniversitar. „În prima tranşă vor fi încluse judeţele care nu au avut depăşiri de buget sau de număr de posturi, iar judeţul Constanţa se numără printre ele”. De asemenea, a mai precizat că îşi doreşte debirocratizarea sistemului de învăţâmânt, dar şi o nouă metodologie pentru gradaţiile de merit. Nu în ultimul rând, prof. Vasile Șalaru a multumit actualului inspector şcolar general, prof. dr. Răducu Popescu, pentru munca depusă şi profesionalismul cu care şi-a îndeplinit atribuţiile de conducere a Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa.

 DSC_2292