Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Comunicate de presă

Festivalul județean „Mlădițe dobrogene”, ediția a VII-a, 13 iunie 2015

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a organizat sâmbătă, 13 iunie 2015, la Palatul Copiilor, Festivalul de folclor „Mlădiţe Dobrogene”, etapa judeţeană, la care au participat 400 de elevi din clasele I-IV din municipiul şi judeţul Constanţa, calificaţi la fazele anterioare.

Festivalul de folclor „Mlădiţe Dobrogene”, aflat la cea de-a VII-a ediție, a pus în valoare talentul și aptitudinile artistice ale copiilor, precum și dăruirea cadrelor didactice. De asemenea, obiectivele  festivalului sunt promovarea folclorul românesc, cultivarea comportamentelor în spiritul valorilor naţionale româneşti, dezvoltarea simţului artistic şi a capacităţii de a comunica prin intermediul artei, precum și valorificarea talentului copiilor. Ediția din acest an s-a remarcat prin calitatea interpretării, a costumelor, dintre toate categoriile ieșind în evidență secțiunea „Obiceiuri și tradiții”.

Inspectorii școlari pentru învățământul primar mulțumesc tutror cadrelor didactice implicate și părinților, dar și primăriilor care au sprijinit transportul copiilor și realizarea unor costume deosebite.

IMG-20150613-WA0003 (1)

 

Rezultatele Festivalului Mladite Dobrogene 2015