Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Comunicate de presă

Inspectoratul Școlar Județean Constanța este beneficiarul a două noi proiecte POSDRU cu finanțare nerambursabilă

În cadrul cererii de depunere de proiecte nr.190 „Educația șanselor tale pentru un viitor profesional mai bun” s-au aprobat două cereri de finanțare: „Scrisul face bine” cu o finanțare nerambursabilă de 5.565.141,70 lei și „Competențe cheie pentru implicare civică în spijinul dezvoltării durabile – Energy Smart” în valoare de 2.801.884,64 lei.

Proiectul „Scrisul face bine” are ca obiectiv general creșterea participării la educație a 30.000 de elevi din regiunea Sud-Est prin promovarea abilităților de exprimare în scris, a lecturii și a utilizării unor instrumente adaptate de orientare pentru elevi, în contextul dezvoltării unui parteneriat sustenabil, cu ridicata relevanță pentru strategiile educaționale de la nivel national, european, cât și de la nivelul Axei Prioritare 9 a SUERD- „Investiții în Oameni și Aptitudini”. Parteneri în cadrul acestui proiect sunt Inspectoratul Școlar Județean Brăila, Inspectoratul Școlar Județean Galați și Asociația Tineri pentru Dezvoltare Durabilă în Europa.

În județul Constanța vor fi implicate 60 de unități de învățământ și 18.000 de elevi care vor participa la concursurile organizate în cadrul proiectului și pentru care vor primi 100 de lei premiu de participare pentru fiecare elev si premii pentru locul I – 400 lei, locul al II-lea – 300 de lei, locul al III-lea 200 de lei, câte 180 de premii pentru fiecare loc, în total 720 de premii.

Proiectul „Competențe cheie pentru implicare civică în spijinul dezvoltării durabile – Energy Smart” are ca obiectiv general „sprijinirea dobândirii de competențe cheie pentru un număr de 15.100 elevi din ciclul liceal, gimnazial și primar prin promovarea dezvoltării durabile și participarea la concursul tematic Energy Smart în județul Constanța. Parteneri sunt Universitatea „Ovidius” Constanța și S.C. POWER NET CONSULTING S.R.L.

În proiect vor fi implicați 15.100 de elevi din 51 de unități de învățământ din județul Constanța care vor primi câte 100 de lei premiu de participare iar câte 360 de elevi vor primi 400 lei pentru locul I, 300 lei pentru locul al II-lea si 200 lei pentru locul al III-lea, în total 1080 de premii.