Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Activități Recente

Conferință de presă – 14 noiembrie 2012

Tags | , , , ,

Miercuri, 14.11.2012, în cadrul conferinței de presă organizate de Inspectoratul Școlar Județean, au fost dezbătute următoarele subiecte  de către inspectorul școlar general și invitații săi: împlinirea a 134 de ani de la Reintegrarea Dobrogei la Patria-Mamă, situația actuală a cazurilor confirmate/ suspecte de TBC, prezentarea protocolului de colaborare încheiat cu  prof. univ. dr. Mihai Aniţei, preşedintele Colegiului Psihologilor din România, organizarea balurilor și premierea celor  11 elevi constănțeni de către ministrul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, prof. univ. dr. Ecaterina Andronescu.

[scrollGallery id=18]
La conferință au participat și au luat cuvântul: şef lucrări dr. Dina Constantin, director executiv din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană, dr. Dinisov Mihaela, director executiv adjuct Sănătate Publică şi psiholog principal Anghel Ilie Grădinaru, preşedinte al  Colegiului Psihologilor – filiala Constanţa.

Cu acest prilej, inspectorul școlar general a declarat:  „Pentru  dobrogeni  ziua de 14 noiembrie 1878  are o semnificație aparte,  fiind data când pentru Dobrogea s-a scris  una dintre cele mai importante file istorice: Reintegrarea Dobrogei la Patria-Mamă. Consider că noi, dascălii, alături de părinți și bunici trebuie să educăm copiii  în spiritul  mândriei  că sunt români,  dobrogeni și constănțeni.”

Totodată, inspectorul școlar general a mai menționat: „Preocuparea noastră, a Inspectoratului Școlar Județean,  este de a participa la diagnosticarea rapidă a fiecărui caz de TBC și la izolarea lui până la vindecarea completă, eliminând riscul răspândirii acestei afecțiuni către toți elevii. Sănătatea copiilor noștri și modelele pe care le prezentăm acestora sunt definitorii în evoluția, în formarea și în definirea personalității lor. De aceea, profesorul trebuie să fie un reper moral, profesional și, nu în ultimul rând, uman. Numărul mare de sesizări referitoare la modul total inadecvat al unor cadre didactice care se prezintă în fața copiilor noștri ne-a făcut să căutăm o cale de a interveni și de a împiedica desfășurarea activității la catedră a celor care vor fi diagnosticați cu afecțiuni psihice.

Referitor la evenimentele înregistrate la baluri și, îndeosebi, la incidentul petrecut săptămâna trecută, prof. dr. Răducu Popescu a precizat: „După evenimentul petrecut la desfășurarea balului la care au participat elevi ai unei unități școlare din Constanța și care, din păcate,  nu a fost singular, sugerez directorilor unităților școlare  să se delimiteze de organizarea acestor evenimente, deoarece participarea lor și a cadrelor didactice poate pune într-o lumină negativă și nemeritată  imaginea școlii și poate aduce  prejudicii de imagine greu de reparat. Nu vreau ca truda și sacrificiile mai multor generații de profesori să fie știrbite astfel.

Ca în orice conferință de presă, vreau să închei cu  prezentarea unui eveniment remarcabil pentru învățământul constănțean: premierea celor 11 elevi constănțeni  de către ministrul Educației, prof. dr. Ecaterina Andronescu. Îi felicit atât pe elevi, cât și pe dascălii acestora, fiindcă știm foarte bine că rezultatele lor oglindesc voința, ambiția  și truda elevilor,  dar  și  dăruirea, implicarea și munca   profesorilor.

Submit a Comment