Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Activități Recente

Întâlnire de lucru a inspectorului școlar general cu 120 de coordonatori de proiecte şi programe educative

Tags | , , ,

Vineri, 28 septembrie 2012,  inspectorul  școlar general, prof. dr. Răducu Popescu, a participat alături de inspectorul de educație  permanentă și mentorat, prof. Marinela Mrejeru, la întâlnirea de lucru a consilierilor educativi  din unităţile de învăţământ preuniversitar din municipiu și judeţ.

[scrollGallery id=7]
Pe parcursul întâlnirii au fost abordate  următoarele subiecte: importanţa respectării legislaţiei în vigoare în ceea ce priveşte elaborarea de proiecte, susţinerea Consiliului Şcolar al Elevilor în iniţiativele pe care le desfăşoară la nivelul unităţii de învăţământ, încurajarea înfiinţării asociaţiilor de părinţi şi a implicării acestora în viaţa şcolii și colaborarea cu ONG-urile, asociaţiile, fundaţiile şi diversele instituţii care activează în domeniul educativ. 

La activitate au participat principalii parteneri ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa care şi-au exprimat disponibilitatea de a colabora şi în acest an şcolar, în cadrul proiectelor educaţionale: comisar-șef Iulian Mândruţă – Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa,  căpitan Mihai Georgescu – Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” Constanţa, inspector Iulian Unguru- coordonator al Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa, IPJ Constanța, inspector Maria Cristina Soceanu – Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane- Centrul Regional Constanţa și Claudiu Daniel Teliceanu – director executiv din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa.

Cu această ocazie, inspectorul școlar general, prof. dr. Răducu Popescu a declarat:  „Consider că într-o societate bazată pe cunoaștere, simțul inițiativei, creativitatea, competențele sociale și civice ale elevilor   nu se pot dezvolta numai prin  activități educative școlare, ci trebuie formate și prin activități extrașcolare de calitate, printr-o educație nonformală, astfel încât  aceștia să  se  integreze în societate într-un mod cât mai armonios. Totodată, țin  să  mulțumesc consilierilor educativi pentru activitatea frumoasă, dar complexă pe  care o desfășoară și  vreau ca  temele pentru orele de consiliere și orientare să  fie alese în deplină  concordanță cu programa școlară ținându-se cont, totodată,  de  ritmul  alert de dezvoltare al societății,  de nevoile de informare și de preocupările elevilor.”

Submit a Comment